Odprta Kuhinja

Napovednik: Ne zamudite sobotnih Okusov

Odpri galerijo
A+   A-
Jesen je z Okusi zares sladka.



Vino je mojstrovina, ki nas vedno znova navdihuje. In čeprav imamo grozdje najraje v kozarcu, so sladice s sočnimi grozdnimi jagodami nekaj posebnega. V Okusih, prilogi Slovenskih novic, najdete recepta za biskvit in zavitek.

Super preprosto jed pripravljamo tudi iz krhkega testa, ki ga nadrobimo kot pokrov na narezano sadje. Krhko testo, ki se tradicionalno pripravlja iz moke in masla, v veganskem receptu nadomesti mešanica lešnikove moke in moke iz indijskih oreščkov. Drobljenec s slivami lahko pripravimo v pekaču ali porcijsko, v rebrastih porcelanastih lončkih za enega.

Mini rogljički, veliko veselje. Ti rogljički so fini za rojstne dni, za popoldansko malico ali izlet, predvsem pa takrat, ko imaš dovolj potrpežljive volje, da v rogljičke zaviješ vseh 32 majhnih trikotnikov. Otrokom in tudi tistim malo večjim gredo neznansko v slast.

Nekdanji nogometni reprezentant Nejc Skubic, ki še vedno uspešno igra v Turčiji, je pred štirimi meseci velikopotezno odprl bistro Landerik. Okusojedci so preverili kulinarično ponudbo. Hrana je modna, a še vedno tradicionalna.
Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

ni podpisa
ni podpisa

Preberite še: 14 odličnih receptov z gobami

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 28.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

napovednikOkusinaslovnica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja