Ne zamudite sobotnih Okusov

Tokratni prilogi Slovenskih novic vladajo buče.

Vsestransko uporabne, v slanih in sladkih jedeh, nam bodo buče, ki v kuhinji postajajo vse bolj cenjene, popestrile jesenske dni. Niti največji mojstri se jih ne branijo in iz njih pripravljajo prave mojstrovine, od predjedi do sladice. Chef Bine Volčič je na trgatvi pripravil bučne njoke z žajbljem, grozdjem in gorčico, za sladkosnedneže pa je v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic, recept za bučno pito.

Veste, kako nastane dobra kremna juha? Beba Splichal ima za vas naslednje napotke: izberite glavno sestavino, in ta naj prevladuje. Na primer, če je juha gobova, naj ima okus po gobah, ne po krompirju ali moki. Če je krompirja preveč, lahko postane juha lepljiva. Jeseni so zelo pogoste super juhe iz rumene buče. Kremne postanejo brez dodatkov, potrebujejo le čisto malo pravih začimb, čilija, popra in koriandra. Med kremnimi juhami hladne sezone je tudi porova; por je nežen, zato ga potrebujemo kar precej, da bo njegov okus prevladoval. V Okusih preberite, kateri je tisti skrivnostni dodatek, ki jo na zanimiv način spremeni.

Tedenski jedilnik se vrti okrog divjačinskih jedi, preberite pa še, kako nekdanji dirkač postaja ambasador briške rebule.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Fotografija: Getty Imeges

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed