Oboževali jih boste: Jajca na oko po špansko

Imate radi jajca na oko? Potom vam bo njihova španska različica gotovo všeč.

Za zajtrk si največkrat privoščimo jajca. Tako namreč telesu že zjutraj namenimo dovolj beljakovin in drugih snovi, ki jih potrebuje za dober začetek dneva. Najboljša stvar jajc pa je, da so lahko prav vsak dan pripravljena drugače.

Jajca namreč lahko pripravimo na sto načinov, eden izmed najljubših pa so jajca na oko. In ker bi si tudi ta želeli pripraviti malce drugače kot ponavadi, smo se zelo razveselili, ko smo na spletu naleteli na recept za španska ocvrta jajca. Jih že poznate?

Malce drugačna jajca na oko

Španska ocvrta jajca pripravimo na precej podoben način kot jajca na oko. Razlika pa je v tem, da ste pri prvih precej bolj radodarni z oljem. Tega namreč na ponev preden nanjo ubijete jajca, zlijete kar lepo količino. Toliko, da je ponev z njim popolnoma prekrita, v višino pa sega približno en centimeter.

Ponev pristavimo na ogenj in olje segrejemo, kot bi želeli ocvreti dunajski zrezek ali krof. Med tem jajce ubijemo v krožnik ali posodico in ga, ko je olje vroče, previdno vlijemo na ponev. Zmanjšajte ogenj, nato pa jajce z vseh strani polivajte z vročim oljem iz ponve. Beljak bo tako z vseh strani zakrknil. To počnite največ minuto in pol, saj bo rumenjak le tako ostal mehak. Beljak pa nadvse hrustljav.

Skratka, jajca bodo prava poslastica, postrezite pa jih s ščepcem soli in popra po vrhu. Pa dobro jutro in dober tek!

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Pravila za najboljša umešana jajca, kakršna strežejo v hotelu
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed