Preprost trik za peko piškotov, pri kateri ne boste umazali cele kuhinje

Peka piškotov še nikoli ni bila bolj čista.

Čeprav smo veliki oboževalci piškotov, nam njihova peka včasih neha dišati, ko pomislimo na lepljiv in pomokan pult, na katerega so se zasušili koščki testa. Prava nadloga, ki se ji izognemo, če je to le mogoče.

Seveda pa tako piškotom delamo krivico in sebe prikrajšamo za užitek ob odtiskovanju testa, ki je v resnici zares pomirjujoč in prijeten, se strinjate? Na srečo izogibanje piškotnim modelčkom ni edina možnost, da bi se izognili pomivanju kuhinjskih površin. Obstaja namreč preprost trik, s katerim bodo ostali čisti pekači, valjar in kuhinjski pult.

Potrebujemo le rolo papirja za peko. Namesto da zameseno testo razvaljamo na pomokan pult, spodaj najprej položimo velik kos pekovskega papirja, dodaten list pa nato položimo še na testo. Nato z rokami pritisnemo na ovito kepo testa, da se pod papirjem razporedi. Poprimemo za valjar in zmes enakomerno razvaljamo. Nato vse skupaj postavimo v hladilnik. Tako smo preprečili, da bi moka, ki jo sicer potresamo pod testo, frčala po celi kuhinji in prihranili smo si kar nekaj minut sesanja, papir za peko pa ima še eno dodatno prednost. Zaradi njegove uporabe smo piškotom dodali manj moke, zaradi česar bodo mehkejši in rahlejši.

Testo nato vzemite iz hladilnika, odstranite vrhnjo plast papirja ter začnite odtiskovati piškotke. Položite jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, nato pa vse skupaj, še preden začnete peči, za deset minut postavite v hladilnik.

In še majhen nasvet. Če ste pripravili preveč testa in ne marate jesti nekaj dni starih piškotov, preostalo testo preprosto odtisnite kot običajno ter surove piškotke postavite na pladenj s papirjem za peko. Prekrijte jih še z enim listom ter postavite v skrinjo. Ko vam bodo med tednom zadišali piškoti, boste potrebovali le nekaj minut, da jih spečete. Le odstranite vrhnjo plast papirja in jih postavite v pečico. To bo dišalo!

Katere oblike piškotov so naše najljubše to sezono, preverite tukaj.

Preberite še: Pavlova, kot se šika, če pa ste strastni ljubitelji peke piškotov, nikar ne odlašajte s prijavo na natečaj za najboljše praznične piškote.

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.