Stavimo, da boste maslo jedli le še takole

RHJ/Getty Images

V vsakem hladilniku najdemo kocko masla, našli pa smo tudi nov način, kako ga servirati.

Čeprav niti pol toliko kot Francozi, imamo tudi v slovenski kuhinji pogosto opravka z maslom. Uporabljamo ga predvsem pri peki, ne smemo pa pozabiti, da je ta dragoceni mlečni izdelek tudi izjemno pomemben del tradicionalnega slovenskega zajtrka. Pred časom smo pisali o trendu maslenih desk, kjer maslo postrežemo namesto narezka, danes pa z družabnih omrežij serviramo nov hit. Pravzaprav bi mu tokrat lahko rekli kar trik, saj se nam zdi, da vam bo prišel še kako prav.

Maslo pogosto namažemo na kruh, z njim bogatimo rižote ali pa ga vmesimo v takšno ali drugačno testo. Jedem doda bogato mlečno aromo, recepti pa od nas pogosto zahtevajo, da ga najprej segrejemo na sobno temperaturo. Ker maščoba kar dobro zadržuje temperaturo in na predpripravo včasih pozabimo, si v takšnih primerih želimo, da bi obstajala bližnjica, kako ga zmehčati. Kaj če ga naribamo?

Ribanje seveda lahko opravimo z ribežnom, trik, ki si ga lahko ogledate zgoraj, pa predlaga, da raje poprimemo za cedilo. Kovinska mrežica bo namreč odlično opravila delo in z njeno pomočjo bomo dobili rahle mrvice masla, ki bodo sila mazljive in lepe za oko. Če se namenite takšno maslo gostom servirati ob tatarskem biftku, na primer.

Prav tako ne bomo imeli prevelikih težav s čiščenjem. Nekaj potegov z namiljeno gobico ter vročo vodo in sledi masla bodo izginile. Seveda pa nam na pomoč vedno lahko priskoči tudi pomivalni stroj.

Preberite še: Kvašeno testo: če vam ne gre dobro od rok, je to obvezno branje

Fotografija: RHJ/Getty Images

Mična.si: Učinki hoje na zdravje bodo kar 10x večji, če boste zraven počeli še to
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana