Tako boste spekli odlično hrustljavo ribo v ponvi

Če trenutno niste na morju, si lahko na ta način morsko vzdušje pripravite doma.

Vroči dnevi kar kličejo na plažo, a če trenutno nimate te sreče, da bi se lahko potepali ob morju, si je mogoče počitnice doma pričarati s pomočjo mediteranske kuhinje. Predvsem vas bodo na obalo spomnile morske jedi, zato smo se danes odločili, da pripravimo ribe.

Ribe si lahko omislimo na različne načine. V soli, na žaru – naštevali bi lahko v nedogled, saj poznamo ogromno načinov za pripravo. A danes se bomo osredotočili na to, kako ribe speči na kar se da hiter in preprost način. V ponvi!

Večna dilema je, kako ribji file pripeljati do ravno prave hrustljavosti in čvrstosti. Kako postopati, da bo meso mehko in masleno, skorjica pa hrustljava? V ponvi je to mogoče.

Ne glede na to, katero jed pripravljate, je vedno dobro obvladati peko ribe v ponvi. Ribji file lahko tako namreč le popečete, kadar se vam mudi s hitrim kosilom, če pa imate več časa, ga lahko nadevate v takose, z njim obogatite rižoto in tako dalje.

Kako?

Riba bo najbolj hrustljava, če ji pričaramo plašč iz drobtin. File ribe nasolimo in popopramo, povaljamo v moki, začimbah in drobtinah. Panko drobtinah, če jih imamo pri roki, v zmletem belem toastu ali v domačih drobtinah. Nato na štedilniku do vročega segrejemo ponev z oljem. Ko se v olju pojavijo mehurčki, nanj položimo ribji file.

Takoj zatem s spatulo za peko rib fileje malce potlačimo ob ponev, da se bodo bolj enakomerno zapekle. Ta korak je najbolj pomemben za hrustljavo skorjo. Ko je ena stran pečena, file obrnemo in se lotimo še druge strani. Vsako stran pečemo toliko časa, da postane zlato zapečena. Bolj natančno pa se o peki rib lahko podučite v našem video prispevku.

Preberite še: Pijača tega poletja: navdušite svoje goste z rose aperolom

Fotografija: Victority/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed