Tako shranite piškote, da bodo zdržali do božiča

Zaloga piškotov se veča, da bo zdržala do praznikov, pa je treba vedeti nekaj stvari o pravilnem shranjevanju.

Prazniki so vse bližje in ne moremo si kaj, da teh dni ne bi preživeli v kuhinji. Saj si lahko mislite, že cel december pečemo piškote. Preizkušamo nove in nove recepte in lahko rečemo, da nas jih je kar nekaj pošteno navdušilo. Za vas smo pripravili izbor naših najljubših, da med peko res ne more postati dolgčas. Vsak dan bi lahko spekli serijo čisto novih, pa jih še ne bi zmanjkalo! Preverite našo zbirko.

Ker toliko pečemo, pa vseh piškotov seveda ne moremo pojesti sproti. Da bodo res zdržali do praznikov in ostali enako krhki ter okusni, smo poiskali nasvet, kako jih pravilno shraniti. Kako malim dobrotam podaljšati rok trajanja?

Razpokančki in mehki keksi

Pri mehkih piškotih moramo biti pri shranjevanju pozorni, da se ne posušijo in postanejo trdi. Zato pri shranjevanju razpokančkov in čokoladnih piškotov s koščki v posodo z neprodušnim pokrovom zapremo še rezino belega kruha. Na ta način bomo zadržali vlago in sredica piškotov bo še dolgo ostala mehka.

Hrustljavi piškoti

Pri hrustljavih piškotih pa želimo, da bi bili shranjeni v družbi čim manj vlage. Najbolje je, da jih shranjujemo v stekleni posodi s pokrovom, ki tesni. Vsakič, ko bomo iz nje vzeli piškot, se bo malce prezračila, ravno toliko, da piškoti ne bodo izgubili arome. Na enak način hranimo tudi krekerje in prepečence.

Če želimo, da bi piškoti zagotovo držali več kot dva tedna, pa se moramo poslužiti metode zamrzovanja. Piškote (ne glede na to, ali so mehki ali trdi) previdno shranimo v vrečke za živila, iz njih iztisnemo zrak in jih dobro zapremo. Nato jih shranimo v zamrzovalnik in jih na dan, ko si jih zaželimo, pustimo na pultu, da se odtalijo. Tik preden so popolnoma odtaljeni, jih lahko za nekaj minut postavimo v pečico, da se segrejejo.

Preberite še: Triki, da bodo letošnji piškoti lepši in boljši

Fotografija: diego_cervo/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed