Teh živil nikar ne pogrevajte

Vsako kosilo od včeraj ni dobro tudi danes.

Včasih po končanem kosilu lonec še ni prazen in ostankov hrane, če se le da, ne mečemo v smeti. A nekatera živila niso primerna za pogrevanje in preden na štedilnik ponovno postavite jed, ki ste jo jedli že včeraj, preberite seznam spodnjih živil, ki niso primerna za recikliranje.

Stebelna zelena

Sveža stebelna zelena je odlična v solatah, odličen okus pa doda tudi kuhanim jedem. Zaradi visoke vsebnosti nitratov pa ni primerna za ponovno segrevanje, saj lahko postane toksična.

Špinača

Kot večina listnate zelenjave je tudi špinača bogata z železom in nitrati. A če jo ponovno pogrejete, bo izgubila na svoji hranilni vrednosti in postala celo kancerogena.

Jajca

Na jajca moramo biti vedno posebno pozorni, nikakor pa jih ne smemo ponovno segrevati. Pogrevanje teh visokobeljakovinskih živil bo namreč škodilo vašemu prebavnemu sistemu.

Gobe

Zaradi kompleksne beljakovinske sestave bi morali gobe zaužiti še isti dan, kot so bile nabrane. Ko jih boste torej vrgli v lonec, natančno ocenite, koliko jih boste pojedli, saj bodo pogrete povzročile težave v vašem želodcu.

Olje

Pri segrevanju olja moramo vedno biti pozorni na temperaturo, ko pa ga že pogrejete, ga nikar ponovno ne izpostavljajte vročini. Pogosto pregrevanje olja namreč lahko povzroči težave srca in ožilja.

Preberite še: Pravila nabiranja kostanja, ki jih morate poznati

Fotografija: Unsplash
Vir: Msn.com

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana