Trik, kako doma pripravite pico kot iz krušne peči (brez posebnih pripomočkov)

Inveno Media/Getty Images

Tako boste doma lahko pripravili pico kot iz krušne peči, tudi če v kuhinji nimate posebnih pripomočkov.

Peka domače pice je poseben dogodek, želimo pa si, da bi bila čim bolj podobna tisti, ki jo pripravijo v pravih picerijah. S hrustljavo skorjo in tankim mehkim spodnjim delom. Avtentični pici se lahko precej približamo že z izbiro sestavin, največjo razliko pa bomo dosegli s pravilno peko.

Pice, kakršne si lahko privoščimo pri zahodnih sosedih, so seveda pečene v krušni peči. Gradnja slednjih zagotavlja, da je testo v bližini ognja izpostavljeno zares visokim temperaturam, pica pa je ob takšnih pogojih pečena v le nekaj minutah. Če doma krušne peči nimamo, se je potrebno nekoliko znajti. V zadnjem času lahko opažamo razmah najrazličnejših gospodinjskih aparatov, ki v zavetju doma pričarajo pogoje picerije. Zagotovo ste že slišali za pica kamne, električne pečice za pico in glinene pekače.

No, mi bomo danes pico spekli kar v običajni pečici, hkrati pa se bomo potrudili, da bo rezultat čim boj podoben avtentični jedi, ne da bi si pomagali z zgoraj omenjenimi pripomočki. To bomo dosegli z uporabo trika, ki zagotavlja, da bo testo izpostavljeno zelo visoki temperaturi, kar bomo dosegli s segrevanjem pekača. Kako, vas zanima?

Pomagamo si kar s pekačem

Še preden bomo pico potisnili v pečico, bomo v njej vzpostavili pogoje, ki bodo zagotovili, da bo jed takšna, kakršno si želimo. Za to potrebujemo visoko temperaturo, kar bomo dosegli s segrevanjem pekača, ki ga običajno uporabljamo za peko. Obrnili ga bomo okrog, tako da bo dno obrnjeno proti stropu pečice. Nato pa vklopili najvišjo temperaturo in funkcijo žar.

Pečico (skupaj s pekačem) segrevamo, dokler nas ne opozori, da je dosegla maksimalno vročino. Pico nato naložimo na pekač in jo postavimo nazaj v pečico. Slednja je namreč ravnokar postala krušna peč! Pečemo okoli 15 minut, nato pa uživamo v odlično zapečeni skorji.

Preberite še: Pokrovko bi v resnici morali odlagati takole

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana