Začnimo pisati seznam želja za božično peko

Malce smo prehiteli koledar in pokukali med božične recepte ter pripomočke zanje.

Vemo, da koledar kaže šele konec oktobra, a oboževalci božiča, kot smo, si ne moremo kaj, da ne bi že brskali za recepti z božično tematiko ter iskali dekoracije in kuhinjske pripomočke, ki nam bodo polepšali praznike. Saj veste, kako prijetno je, ko naša domovanja dišijo po cimetu, klinčkih in kardamomu ter kako sproščeno je vzdušje, ko si za peko peciva končno vzamemo več časa.

In čeprav si letos božičnih pesmi še nismo zavrteli, nas je na spletu zaneslo med božične modelčke za piškote, pekače za peciva … skratka, zatavali smo med jelenčke, snežinke in snežake in ne moremo si kaj, da jih ne bi delili z vami. Tudi zato, da se v norem decembru ne boste brezupno podili po trgovinah in iskali že zdavnaj razprodanih modelčkov za piškote.

Božična vas

Zakaj ne bi letos z obliko peciva malce eksperimentirali in namesto običajnih piškotov spekli prikupne kolačke v obliki hišic.


Silikonski model za pecivo v obliki hišic, 12,95 evrov

Ho, ho, ho!

Brez klasičnih motivov seveda tudi letos ne bo šlo. Smrečice, venci, zvezdice in božički pa bodo s takšnim modelom še bolj ljubki.


Silikonski model z božičnimi motivi, 4,02 evra

Romantične snežinke

To sezono se bomo gotovo lotili tudi kakšne torte in že dolgo si želimo speči takšno pravljično, ovito v fondant, prekrito s snežinkami in belim sladkorjem. Božičku pa bomo gotovo pisali tudi za te štampiljke.


Štampiljke za sladkorno maso, 13,99 evrov

Vse modelčke najdete na spodnjih povezavah:
Silikonski model za pecivo v obliki hišic
Silikonski model z božičnimi motivi
Štampiljke za sladkorno maso

Naslovna fotografija Mira Bozhko/Unsplash, ostale fotografije Amazon

Preberite še: Kako izbrati pravi model za pito?

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.