Odprta Kuhinja

Karamelna omaka, ki bo izboljšala marsikatero jed

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
4 premium kuharji x 4 Union premium piva = 16 premium receptov


Pozabite na Chef's table, Michelinove zvezdice, zapleteno molekularno kuhinjo, čas je za demokratizacijo kuhanja, za več zabave in manj vzvišenih pristopov. Štirje mladi, a z zvezdniškim prahom že začinjeni kuharji so vsak v svoji izvirni kuharski maniri predstavili štiri recepte, vsakega z enim od Union premium piv.

Pripravite brbončice na divjo vožnjo in spoznajte nekaj svežih trikov in nasvetov, kako narediti kuhanje sproščeno in za obliznit dobro.
Žiga GabrovecLuka Novak, Evita Antončič in Bruno Šulman so ljubezen do piva na enostaven in igriv način dvignili na povsem novo raven. Od rib in krompirčka v pivskem testu do sladic, prežetih s pivom. Vsak recept piše čisto svojo izkušnjo združevanja piva in hrane.

ni podpisa
ni podpisa
Žiga Gabrovec


Hudomušni kuhar je takoj po gimnaziji svoja krila razprl po Evropi in se za nekaj časa ustalil na Nizozemskem. Vse popotniške izkušnje zdaj s pridom uporablja pri snovanju vedno izvirnih jedi. Žiga je lani jeseni odprl tudi svojo restavracijo. Zanjo je izbral prav posebno ime – Žigola.

Karamelna omaka za češnjo vrh marsikatere jedi


Sestavine:

  • 2 dl Union premium nefiltriranega temnega piva

  • 180 g rjavega sladkorja

  • cimet po okusu
Rjavi sladkor stresite v kozico. Na šibkem ognju ga prav počasi talite. Pogled naj vam ne zahaja na pločevinko še neodprtega piva. Saj bo. Samo počasi! Glejte v topeče se kristale. Ne hodite stran. Sladkor se grozno hitro zažge, imeli boste delo s pomivanjem zasmojene kozice, s karamelno omako pa boste spet na začetku. Se ne splača.

Rajši vzemite leseno žlico, mešajte. Ko se stali ves sladkor in je lepe zlate barve, vanj vlijte pivo in začinite s cimetom, če vam je pri srcu. Kuhajte, dokler se od žlice ne vleče kompaktna sladka nit.

Karamelno omako lahko postrežete bodisi k mesu – raca se s sladko omako dobro razume – bodisi jo polijete čez palačinke, jajčno kremo, kolač ali sladoled.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 23.3.2023 ob 15:03

Več iz te teme:

premium recepti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja