Škotske mesne kroglice s pivsko omako
Odpri galerijo
A+ A-
Luka je tokrat pripravil škotska jajca s Hoppy majonezo.
- 6 prepeličjih jajc
- 1 mehka klobasa (kakšna sorodnica pečenice)
- 2 vejici svežega timijana
- 3 velika jajca
- 100 g drobtin
- 0,6 l sončničnega olja
- steklenička lagerja Union Hoppy
- 3 rezine slanine
- sol/poper
- čili
https://youtu.be/uGOhiHd38Ds
Postopek:
Gumb ne pečici obrnemo na 180 stopinj.
V mali kozici zavremo vodo, nato vanjo previdno postavimo prepeličja jajca in jih kuhamo v vreli vodi približno dve minuti. Previdno jih vzamemo iz vrele vode, ohladimo in jih še bolj previdno olupimo.
Klobaso obrežemo in notranje meso stisnemo v skledo, dodamo narezan timijan.
Pripravimo sestavine za cvrtje. V plitvi skledi stepemo kokošje jajce, v drugo pa damo drobtine.
Mešanico za klobase razdelimo na enakomerne kose (kolikor prepeličjih jajc imamo), nato oblikujemo maso okoli jajc in jih previdno zavijemo v kroglice. Vsako kroglico povaljamo v stepenem jajcu, nato v drobtinah, dokler niso popolnoma prekrite.
Slanino popečemo, da postane hrustljava, in jo odcedimo, da ni preveč mastna. V visoki posodi naredimo jajčno majonezo in vanjo na koncu dodamo slanino.
Končno odpremo lager Union Premium Hoppy. Malo se odžejamo, ne preveč. Čim več piva iz steklenice vlijemo v ponev in počasi povremo. Ga reduciramo. Po potrebi dodamo malo koruznega škroba, da dobimo želatinasto zmes.
Pivsko omako pustimo, da se malo ohladi, in jo nato dodamo v jajčno majonezo.
V globoki ponvi segrejemo olje na 180, ko je segreto, ocvremo kroglice do zlatorumene barve. Previdno jih vzamemo iz vrelega olja in odcedimo na kuhinjskem papirju.
Končno kroglice položimo v segreto pečico in jih pečemo 5 minut. Postrežemo jih skupaj s pivskim namazom. Za optimalno sladko-grenko eksplozijo k jedi postrežemo lager Union Premium, če le gre, v skrbno zbranih kozarcih. Tako po grlu lepše steče.
Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”
Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 6.6.2023 ob 10:06