Odprta Kuhinja

Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Odpri galerijo
A+   A-
Luka je tokrat pripravil škotska jajca s Hoppy majonezo.


Sestavine:

  • 6 prepeličjih jajc

  • 1 mehka klobasa (kakšna sorodnica pečenice)

  • 2 vejici svežega timijana

  • 3 velika jajca

  • 100 g drobtin

  • 0,6 l sončničnega olja

  • steklenička lagerja Union Hoppy

  • 3 rezine slanine

  • sol/poper

  • čili


https://youtu.be/uGOhiHd38Ds

Postopek:

Gumb ne pečici obrnemo na 180 stopinj.

V mali kozici zavremo vodo, nato vanjo previdno postavimo prepeličja jajca in jih kuhamo v vreli vodi približno dve minuti. Previdno jih vzamemo iz vrele vode, ohladimo in jih še bolj previdno olupimo.

Klobaso obrežemo in notranje meso stisnemo v skledo, dodamo narezan timijan.

Pripravimo sestavine za cvrtje. V plitvi skledi stepemo kokošje jajce, v drugo pa damo drobtine.

Mešanico za klobase razdelimo na enakomerne kose (kolikor prepeličjih jajc imamo), nato oblikujemo maso okoli jajc in jih previdno zavijemo v kroglice. Vsako kroglico povaljamo v stepenem jajcu, nato v drobtinah, dokler niso popolnoma prekrite.

Slanino popečemo, da postane hrustljava, in jo odcedimo, da ni preveč mastna. V visoki posodi naredimo jajčno majonezo in vanjo na koncu dodamo slanino.

Končno odpremo lager Union Premium Hoppy. Malo se odžejamo, ne preveč. Čim več piva iz steklenice vlijemo v ponev in počasi povremo. Ga reduciramo. Po potrebi dodamo malo koruznega škroba, da dobimo želatinasto zmes.

Pivsko omako pustimo, da se malo ohladi, in jo nato dodamo v jajčno majonezo.

V globoki ponvi segrejemo olje na 180, ko je segreto, ocvremo kroglice do zlatorumene barve. Previdno jih vzamemo iz vrelega olja in odcedimo na kuhinjskem papirju.

Končno kroglice položimo v segreto pečico in jih pečemo 5 minut. Postrežemo jih skupaj s pivskim namazom. Za optimalno sladko-grenko eksplozijo k jedi postrežemo lager Union Premium, če le gre, v skrbno zbranih kozarcih. Tako po grlu lepše steče.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 6.6.2023 ob 10:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj