Avokado na toastu

Preprost zajtrk, ki očara.

Za 1 osebo; čas priprave: 3 minute.

Sestavine

– 2 rezini popečenega kruha
– 6 žlic paradižnikove omake
– 1 avokado
– sol, poper

Preberite še: Kako najbolje shraniti avokado, da ne porjavi?

Priprava

1. Paradižnikovo omako razporedimo po rezinah kruha.
2. Avokado prerežemo na pol, zarežemo kolobarčke in jih izdolbemo z žlico.
3. Avokadove rezine položimo na kruh, posolimo in popramo po okusu.

Nasveti:
Jed bo še boljša, če boste avokado pokapljali z limono.
Jaz sem uporabila paradižnikovo omako z baziliko in origanom. Če uporabite navadno, brez začimb, jih lahko dodate naknadno.
Priporočamo še: Mini čokoladne pite z avokadovo kremo

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana