Odprta Kuhinja

Bananovi mafini z bučo

Bananovi mafini z bučo (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Za vse, ki radi pečete mafine: prišel je čas za nov recept. Kdo bi si mislil, da iz teh dveh sestavin nastane tako dobra sladica!

Človek bi mislil, da se banana in buča nikakor ne bi razumeli, če bi se kdaj srečali v isti jedi. Ta človek bi imel prav – a zaradi njunega konflikta naše brbončice nikakor niso na slabšem. Dober primer so ti slastni mafini – pod precej generično skorjico se bije srdit boj med bučo in banano, ki tekmujeta, katera bo prispevala več sočnosti in sladkobe. Njune razprtije pomirimo s cimetom, ingverjem in vaniljo. Saj vemo: kjer se prepirata dva, tretji ekstra sočen mafin ima!

Bananovi mafini z bučo

  • 2 jajci
  • 100 g belega in 100 g rjavega sladkorja

Mokre sestavine

  • 1 dl olja
  • 120 g bučnega pireja
  • 2 pretlačeni zreli banani
  • žlička vaniljeve arome

Suhe sestavine

  • 190 g bele pšenične moke
  • žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • žlička cimeta v prahu
  • 1/2 žličke ingverja v prahu

Priprava

  1. Pečico razkurimo do 180 stopinj.
  2. Jajci in obe vrsti sladkorja penasto stepemo, nato primešamo vse mokre sestavine.
  3. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine, nato jih primešamo k mokrim.
  4. V pekač za mafine vtaknemo poljubne papirnate modelčke in vanje razporedimo testo.
  5. Pečemo 20–25 minut.

Priporočamo še: Najbolj preprosti kostanjevi čokolatini

Datum Objave: 31.10.2024 ob 06:10

Več iz te teme:

sladicemafinibučebanane

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.