Odprta Kuhinja

Bezgov sirup, kot ga pripravi Bine Volčič

elder flower drink ingredients on white wood kitchen table background
Odpri galerijo
A+   A-
Povsem preprost recept za bezgov sirup naših babic.



Včeraj je Bine Volčič takole plezal in nabiral bezeg, iz katerega vsako leto pripravi sirup, tokrat pa ga je zamikal tudi sladoled, uporabil ga bo še za vlaganje v mešanici kisa in vode. Ker te dni mrzlično iščemo namige za dobre sirupe, ki jih pripravljamo iz raznoraznih darov pomladno obarvane narave, smo izbrskali še Binetov recept. In namig: toplo priporočamo, da chefu sledite na Instagramu, saj je prava zakladnica informacij in slastnih fotografij. Če pa boste že vtipkali @binevolcic, ne pozabite še na @odprtakuhinja ;)


Sestavine


- 30 cvetov bezga
- 3 l vode
- 6 limon
- 3 kg sladkorja
- 1 citronka (50 g)

Priprava


1. Sladkor in vodo prevremo in ohladimo.
2. Limone narežemo na tanke rezine in jih skupaj z bezgovimi cvetovi namočimo v prej pripravljeno osnovo za sirup. Vse skupaj pustimo, da se namaka in oplaja 48 ur.
3. Precedimo, dodamo citronko in polnimo v temne steklenice do vrha vratu, sicer bo sirup zavrel. Še opozorilo: nikar ne uporabljajte plastenk.
Priporočamo še: Kako pripravimo cvetni sirup

Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 12.6.2019 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj