Odprta Kuhinja

Biskvit s koprivo in vaniljevo kremo

A+   A-
Za pekač velikosti 24 x 18 cm.


Sestavine


- 30 g mladih koprivnih vršičkov
- 4 jajca, 150 g sladkorja
- po 100 ml olja in vode
- 230 g moke
- ¾ vrečke pecilnega praška
- zavitek vaniljevega pudinga
- 500 ml mleka
- 200 ml sladke smetane

Priprava


1. Pečico vključimo na 175 stopinj, pekač dobro naoljimo in potresemo z moko.

2. Jajca in sladkor penasto umešamo, nato med mešanjem dodamo olje in vodo.

3. Moko in pecilni prašek pomešamo ter k dodamo jajčni masi, nato vse dobro zmešamo.

4. Koprive v blenderju zmeljemo z 20 ml vode, nato dodamo k testu in premešamo.

5. Testo zlijemo v pekač in pečemo 40–45 minut (zadnjih 10 minut povišamo temperaturo na 180 stopinj).

6. Puding skuhamo po navodilih proizvajalca, le da dodamo še za noževo konico vanilje v prahu, nato ga ohladimo. Med hlajenjem večkrat premešamo z metlico.

7. Smetano stepemo do trdega.

8. Pečen biskvit ohladimo in ohlajenega prerežemo na polovico. Premažemo ga s stepeno smetano, nato namažemo ohlajen puding in prekrijemo z zgornjo plastjo. Ohladimo v hladilniku.
Namig za bolj sladkosnedne: Pecivo po vrhu prelijte z glazuro iz bele čokolade.

Fotografija: Eva Legiša
Poizkusite še: Musaka s špinačno omako
Datum Objave: 2.4.2019 ob 13:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: