Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom

Za ponev premera 29 cm, višina 5 cm. Za štiri lačne.
Sestavine
- šopek drobnjaka
- 2 mladi čebuli z zelenjem
- 200 g rjavih šampinjonov
- 200 g špargljev
- 8 jajc
- 100 ml mleka
- 250 g kruha
- sol, poper
- maščoba
- parmezan po želji
Priprava
1. Vključimo pečico na 200 stopinj.
2. Nasekljamo drobnjak, čebulo narežemo na tanke kolobarje, prav tako šampinjone in šparglje.
3. Na olju popražimo čebulo, nato dodamo šampinjone, in ko voda izhlapi, dodamo še narezane šparglje in kratko pražimo. Vse mora ostati čvrsto in ne sme biti razkuhano.
4. Jajca in mleko razžvrkljamo, solimo in popramo. Po želji dodamo še nariban parmezan.
5. Kruh narežemo na večje kvadrate in ga stresemo v jajčni preliv. Premešamo in vse skupaj prelijemo na pripravljeno zelenjavo, potresemo drobnjak in postavimo na ogenj za približno 5 minut.
6. Ko bo fritata na dnu zakrknila in preliv ne bo več tekoč, prestavimo ponev v pečico in pečemo 25 minut.
7. Pečeno malo ohladimo, narežemo in ponudimo okrašeno z drobnjakom.
Preberite še: Trije odlični recepti z drobnjakom
Fotografije: Eva Legiša
Recepti: Mirjam Grilc