Odprta Kuhinja

Boranija

Odpri galerijo
A+   A-
Najbolj slastna iz ostankov mesa z žara.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 150 g mesnate slanine ali 400 g svinjskega mesa ali ostankov mesa z žara
- pločevinka vloženega paradižnika
- 500 g stročjega fižola
- vejica šetraja
- šopek peteršilja
- sol, poper
- po potrebi žlica moke

Priprava


1. Slanino narežemo na kocke in stresemo v lonec. Če smo izbrali meso, ga narežemo na kose, velike za grižljaj.

2. Stročji fižol očistimo, narežemo na centimetrske koščke in stresemo v lonec.

3. Pristavimo, prepražimo, dodamo paradižnik in malenkost vode. Začinimo s soljo, šetrajem, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo približno 20 minut, da se fižol zmehča.

4. Nazadnje jed po potrebi zgostimo z žlico moke, krepko popramo, še minuto ali dve kuhamo, nato pa obilno odišavimo s peteršiljem.

5. Ponudimo s sezonsko zeleno solato ob pečenem ali kuhanem krompirju.
Nasvet: Jed je odlična tudi naslednji dan. Če imate čas in dovolj sestavin, jo skuhajte v dvojni količini.

Naredimo vnaprej: Zelo priporočam.

Poizkusite še: Testenine z bolonjsko omako, kot jo pripravi Meghan Markle

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 18.6.2018 ob 10:06

Več iz te teme:

mesostročji fižolkomanboranija

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.