Boranija
Odpri galerijo
A+ A-
Najbolj slastna iz ostankov mesa z žara.
Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30 minut.
Sestavine
- 150 g mesnate slanine ali 400 g svinjskega mesa ali ostankov mesa z žara
- pločevinka vloženega paradižnika
- 500 g stročjega fižola
- vejica šetraja
- šopek peteršilja
- sol, poper
- po potrebi žlica moke
Priprava
1. Slanino narežemo na kocke in stresemo v lonec. Če smo izbrali meso, ga narežemo na kose, velike za grižljaj.
2. Stročji fižol očistimo, narežemo na centimetrske koščke in stresemo v lonec.
3. Pristavimo, prepražimo, dodamo paradižnik in malenkost vode. Začinimo s soljo, šetrajem, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo približno 20 minut, da se fižol zmehča.
4. Nazadnje jed po potrebi zgostimo z žlico moke, krepko popramo, še minuto ali dve kuhamo, nato pa obilno odišavimo s peteršiljem.
5. Ponudimo s sezonsko zeleno solato ob pečenem ali kuhanem krompirju.
Nasvet: Jed je odlična tudi naslednji dan. Če imate čas in dovolj sestavin, jo skuhajte v dvojni količini.
Naredimo vnaprej: Zelo priporočam.
Poizkusite še: Testenine z bolonjsko omako, kot jo pripravi Meghan Markle
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 18.6.2018 ob 10:06