Odprta Kuhinja

Božanska tiramisu torta z irskim likerjem in malinami

Odpri galerijo
A+   A-
Tiramisujeva nova oblačila.



Premer torte: 22 cm.

Sestavine


- 300 g keksov savoiardi
- 125 g malin
- 500 g maskarponeja
- 250 ml sladke smetane
- 250 ml mleka, 3 listi želatine
- 4 rumenjaki, 140 g sladkorja
- 8 žlic likerja Bailey’s irish cream
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici instant kave, 1 dl vrele vode

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Krema: instant kavo in sladkor v prahu zalijemo z vrelo vodo, nakar se zabavi pridružita še mleko in liker.

2. Liste želatine namočimo v hladni vodi, da nabreknejo.

3. Pograbimo metlico in z njo nad paro stepamo rumenjake s sladkorjem, da se ves sladkor raztopi. Liste želatine ožamemo in jih primešamo k rumenjakom, da se želatina popolnoma raztopi.

4. Sladko smetano stepemo. K maskarponeju primešamo rumenjake, nato pa z lopatico še stepeno smetano.

5. Za gradnjo tiramisuja si pripravimo tortno podlago, na katero postavimo tortni obroč. Po notranji strani obroča namestimo acetatno folijo. Kekse savoiardi namočimo v kavni mešanici in z njimi prekrijemo dno v tortnem obroču. Piškotki naj se ne namakajo predolgo, drugače bodo razpadli.

6. Na piškotno podlago nanesemo tretjino kreme, v katero nato zapičimo polovico malin. Postopek od namakanja piškotov do potikanja malin ponovimo še dvakrat, le v vrhnjo kremo maline ne spadajo.

7. Nadobudno torto zdaj pospravimo v hladilnik, kjer naj čaka na slajše čase. Vsaj 6 ur.

8. Ko torti snamemo obroč, jo obdamo z ograjo iz nenamočenih keksov savoiardi. Da so vsi približno enake dolžine, poskrbimo tako, da vzamemo enega, z njim določimo višino (čez rob torte naj gleda za debel prst) in ga uporabimo kot mero pri rezanju drugih.

9. Iz omare potegnemo najlepši širok trak in ga s simpatičnim metuljčkom zavežemo okoli torte. Tako nimajo keksi kam pobegniti. Na vrh natresemo še celo goro jagodičevja in tiramisu torta je nared!
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami

Recept in fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 5.7.2019 ob 15:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj