Odprta Kuhinja

Božanske čokoladne kocke s kremo

Odpri galerijo
A+   A-
Čokoladno biskvitno testo, ki je tokrat narejeno brez jajc, in svilnata maskarponejeva krema.



Po želji v kremo dodamo ščepec cimeta, 
ki sladico obarva malce bolj jesensko. 
Za pekač velikosti 20 x 21 cm.

Sestavine


- 180 g bele moke
- žlička sode bikarbone
- 1/3 žličke pecilnega praška
- 1/3 žličke cimeta, 25 g kakava v prahu
- 90 g sladkorja v prahu
- 1,7 dl mlačnega mleka, 7 žlic olja
- 3 žlice jogurta (sobne temperature)
- žlica, dve ruma
- za vlaženje: 0,5–1 dl vode, žlica ruma

Krema
- 350 g sira maskarpone
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 1/3 žličke vanilje v prahu
- 3 žlice kisle smetane (lahko sladka smetana, grški jogurt)

Priprava


1. Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (na dveh koncih naj sega čez rob, da bomo pečen biskvit lažje vzeli iz pekača).

2. Pečico vključimo na 160 stopinj Celzija.

3. V večji posodi zmešamo prvih šest sestavin: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet, kakav in sladkor v prahu. Dodamo mleko, olje, jogurt in žlico ruma ter na hitro premešamo.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 30–40 minut (preverimo z zobotrebcem, ali je biskvit pečen). (Če se nam na sredini dvigne, ga, ko se ohladi, malo obrežemo.)

5. Ohlajen biskvit navlažimo z vodo in rumom.

6. V posodi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljo in kislo smetano. Enakomerno namažemo po biskvitu.

7. Narežemo na kocke in postrežemo.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 26.9.2018 ob 09:09

Več iz te teme:

čokoladakolač

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja