Božanske čokoladne kocke s kremo

Čokoladno biskvitno testo, ki je tokrat narejeno brez jajc, in svilnata maskarponejeva krema.

Po želji v kremo dodamo ščepec cimeta, 
ki sladico obarva malce bolj jesensko. 
Za pekač velikosti 20 x 21 cm.

Sestavine

– 180 g bele moke
– žlička sode bikarbone
– 1/3 žličke pecilnega praška
– 1/3 žličke cimeta, 25 g kakava v prahu
– 90 g sladkorja v prahu
– 1,7 dl mlačnega mleka, 7 žlic olja
– 3 žlice jogurta (sobne temperature)
– žlica, dve ruma
– za vlaženje: 0,5–1 dl vode, žlica ruma

Krema
– 350 g sira maskarpone
– 4 žlice sladkorja v prahu
– 1/3 žličke vanilje v prahu
– 3 žlice kisle smetane (lahko sladka smetana, grški jogurt)

Priprava

1. Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (na dveh koncih naj sega čez rob, da bomo pečen biskvit lažje vzeli iz pekača).

2. Pečico vključimo na 160 stopinj Celzija.

3. V večji posodi zmešamo prvih šest sestavin: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet, kakav in sladkor v prahu. Dodamo mleko, olje, jogurt in žlico ruma ter na hitro premešamo.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 30–40 minut (preverimo z zobotrebcem, ali je biskvit pečen). (Če se nam na sredini dvigne, ga, ko se ohladi, malo obrežemo.)

5. Ohlajen biskvit navlažimo z vodo in rumom.

6. V posodi zmešamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljo in kislo smetano. Enakomerno namažemo po biskvitu.

7. Narežemo na kocke in postrežemo.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana