Odprta Kuhinja

Božanski arancini

Odpri galerijo
A+   A-
Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije.


Sestavine za deset kroglic


- 500 g skuhane bele rižote
- 50 g krušnih drobtin
- jajce
- sol, poper
- 100 g mocarele
- tapenada
- 50 g bele moke
- 50 g drobtin
- jajce
- ½ čajne žličke paprike
- ¼ čajne žličke kajenskega popra

Priprava


1. Skuhamo belo rižoto in jo popolnoma ohladimo. Dodamo jajce in drobtine. Dobro premešamo, solimo in popramo.

2. Pripravimo si tri skodelice in v vsako posebej damo moko, drobtine in razžvrkljano jajce. K drobtinam dodamo še papriko in kajenski poper ter dobro premešamo.

3. Pripravimo arancine: žlico rižote si damo v dlan, naredimo jamico in vanjo potisnemo 10 g mocarele.

4. Naredimo kroglico, tako da je sir dobro zaprt na sredini. Povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. Ponovimo postopek, dokler ne porabimo zmesi.

5. Na srednje močan ogenj postavimo kozico, napolnjeno z rastlinskim oljem. Olje segrejemo do približno 165-170 stopinj. S penovko vsak arancin previdno potopimo v olje. Cvremo 5-6 minut oziroma do zlato rumene barve.

6. Arancine postrežemo s paradižnikovo omako ali tatarsko omako in svežo solato.
Priporočamo še: Sanjski sendvič bagel z lososom, poširanim jajcem in holandsko omako

Recept in fotografija: Jernejkitchen

Datum Objave: 10.8.2020 ob 10:08

Več iz te teme:

rižmocarelaarancini

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja