Odprta Kuhinja

Breskov koktajl brez alkohola

A+   A-
Poleg vode, sadnih in zelenjavnih sokov, kompotov, juh, sadja in zelenjave si poleti lahko privoščimo tudi kakšen brezalkoholni napitek oz. koktajl. Če nismo strokovnjak, se nam sprva mešanje okusov nemara ne bo povsem posrečilo, a ne izgubimo poguma. Vaja tudi tu dela mojstra.



Lepo okrašeni so čudovita popestritev zabave, koristni so za preganjanje otroškega počitniškega dolgočasja, še zlasti če jih ponudimo v pravih kozarcih. Razveselijo nas že med pripravo. Posebno zabavno bo, če jih bomo pripravili v pravem mešalniku oziroma stresalniku za koktajl, z ledenimi kockami, ki zarožljajo, povsem preprosto pa si jih lahko zmešamo kar v kozarcu.

Za brezalkoholne koktajle potrebujemo različne pijače (sadni in zelenjavni sok, sadni sirup, čaj, vodo), sadje, razne okraske, slamice in po želji led. Primerni so razni sadni čaji, obogateni s sadnimi okusi. Uporabiti je mogoče sveže stisnjen ali kupljen sok. Prav tako so odlične mešanice sadnega in zelenjavnega soka, denimo sveži ananas, jabolko in korenček. Če ga želimo malce obogatiti, vanj vmešamo še malo jogurta ali kefirja in tako dobimo hranilen samostojni obrok.

Sestavine


- 2 dl ohlajenega breskovega čaja (1 vrečka)
- 2 žlici jabolčnega ali malinovega sirupa
- 0,5-1 dl breskovega gostega soka
- koščki breskev

Priprava


1. Skuhamo čaj z okusom breskve in ga ohladimo. Dodamo sirup, breskov sok in premešamo v mešalniku.

2. V kozarce naložimo koščke breskev in prilijemo sadni napitek.

Različice



  • jabolčni sok, čaj z okusom jabolka

  • grozdni sok, čaj z okusom pomaranče in koščki ananasa

  • ananasov sok, pomarančni nektar, ribezov nektar in višnjev nektar

  • bananov nektar, sveže stisnjen sok rdeče pomaranče, pol banane, žlica medu, sok pol limone


Priporočamo še: Gin tonik: skrivnosti za popolno mešanico
Datum Objave: 19.6.2019 ob 14:06

Več iz te teme:

breskvekoktajlbrezalkoholni koktajl

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.