Breskvov sladoled s timijanom

Kombinacija okusov za sladokusce.

Sestavine

– 3 večje breskve
– 3 žlice sladkorja
– žlica limonovega soka
– 7 vejic timijana
– 150 g grškega jogurta
– 150 ml sladke smetane

Priprava

1. Breskve olupimo, narežemo na koščke in jih položimo v ponev.

2. Timijan osmukamo in ga primešamo k breskvam. Dodamo še sladkor, limonov sok in na srednji temperaturi kuhljamo 5–10 minut.

3. Breskve odstavimo in ohladimo. Polovico jih pretlačimo, polovico pa pustimo v koščkih.

4. Grški jogurt zmešamo z breskvami in dodamo še trdo stepeno sladko smetano. Vlijemo v posodo in vsake pol ure dobro premešamo (vsaj štirikrat), nato pa zamrznemo do želene trdote.

5. Preden sladoled postrežemo, ga dob­rih 15 minut pustimo stati na sobni temperaturi, da se zmehča.

Priporočamo še: Dejstva o pripravi domačega sladoleda

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed