Odprta Kuhinja

Breskvov sladoled s timijanom

Odpri galerijo
A+   A-
Kombinacija okusov za sladokusce.


Sestavine


- 3 večje breskve
- 3 žlice sladkorja
- žlica limonovega soka
- 7 vejic timijana
- 150 g grškega jogurta
- 150 ml sladke smetane

Priprava


1. Breskve olupimo, narežemo na koščke in jih položimo v ponev.

2. Timijan osmukamo in ga primešamo k breskvam. Dodamo še sladkor, limonov sok in na srednji temperaturi kuhljamo 5–10 minut.

3. Breskve odstavimo in ohladimo. Polovico jih pretlačimo, polovico pa pustimo v koščkih.

4. Grški jogurt zmešamo z breskvami in dodamo še trdo stepeno sladko smetano. Vlijemo v posodo in vsake pol ure dobro premešamo (vsaj štirikrat), nato pa zamrznemo do želene trdote.

5. Preden sladoled postrežemo, ga dob­rih 15 minut pustimo stati na sobni temperaturi, da se zmehča.
Priporočamo še: Dejstva o pripravi domačega sladoleda

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.8.2018 ob 14:08

Več iz te teme:

sladoledbreskvetimijan

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja