Odprta Kuhinja

Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti

Odpri galerijo
A+   A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine:

  • 4 trdo kuhana jajca, OKUS podeželja, ostanek iz hladilnika
  • 1 mlada čebula, s HOFER tržnice
  • 2 čajni žlički gorčičnih semen
  • 100 ml navadnega jogurta, BIO natura
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlička kopra
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke popra, Le Gusto

Priprava:

  • Ostanek trdo kuhanih jajc olupimo in narežemo na majhne kocke premera 0,5 x 0,5 cm.
  • Operemo in na drobne kolobarje narežemo mlado čebulo, ki jo dodamo jajcem skupaj z gorčičnimi semeni, grškim jogurtom, česnom v prahu, koprom, soljo in poprom.
  • Vse sestavine dobro premešamo in po okusu dodatno solimo.
  • Jajčni namaz serviramo na svežem kruhu ali ponudimo kot dodatek k narezku.
  • Potem pa samo še uživamo in dober tek.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.

Preberite tudi:

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami

Ajdov puding brez kuhanja


Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Datum Objave: 2.11.2023 ob 09:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj