Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti
Odpri galerijo
A+ A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.
Sestavine:
- 4 trdo kuhana jajca, OKUS podeželja, ostanek iz hladilnika
- 1 mlada čebula, s HOFER tržnice
- 2 čajni žlički gorčičnih semen
- 100 ml navadnega jogurta, BIO natura
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 1 čajna žlička kopra
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke popra, Le Gusto
Priprava:
- Ostanek trdo kuhanih jajc olupimo in narežemo na majhne kocke premera 0,5 x 0,5 cm.
- Operemo in na drobne kolobarje narežemo mlado čebulo, ki jo dodamo jajcem skupaj z gorčičnimi semeni, grškim jogurtom, česnom v prahu, koprom, soljo in poprom.
- Vse sestavine dobro premešamo in po okusu dodatno solimo.
- Jajčni namaz serviramo na svežem kruhu ali ponudimo kot dodatek k narezku.
- Potem pa samo še uživamo in dober tek.
Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.
Preberite tudi:
Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami
Naročnik oglasne vsebine je HOFER
Datum Objave: 2.11.2023 ob 09:11