Odprta Kuhinja

Jajčni mafini z brokolijem in feto

FOTO: HOFER
Odpri galerijo
A+   A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine:

  • 8 velikih jajc, OKUS podeželja
  • 1 čebula, s HOFER tržnice
  • 400 g kuhanega brokolija, ostanek iz hladilnika
  • 100 g feta sira, BIO natura
  • 1 pest svežega peteršilja, s HOFER tržnice
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke mletega popra, Le Gusto
  • 1 čajna žlička česna v prahu

Priprava:

  • Pečico predhodno segrejemo na 180°C in namastimo pekač za peko mafinov.
  • Pripravimo zelenjavo. Čebulo olupimo in sesekljamo na majhne koščke. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
  • V veliki posodi ubijemo jajca in jih dobro razžvrkljamo. K jajčni zmesi nato dodamo sesekljano čebulo, peteršilj, brokoli, nadrobljen feta sir, česen v prahu, sol in poper.
  • Vse skupaj dobro premešamo.
  • Pripravljeno zmes enakomerno razdelimo v modelčke za mafine, ki jih napolnimo do 2/3.
  • Pekač z maso postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
  • Ko so pečeni, jih nekoliko ohladimo in po želji serviramo z dodatnim nadrobljenim feta sirom.
  • Potem pa samo še uživamo in dober tek.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.

Preberite tudi:

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami
Ajdov puding brez kuhanja
Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti



Naročnik oglasne vsebine je HOFER

 

Datum Objave: 14.11.2023 ob 14:11

Več iz te teme:

fetareceptbrokolimafiniHrana na dobri potibrez ostankov

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja