Odprta Kuhinja

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru pobude Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine:

  • 160 g kuhanega ali pečenega sladkega krompirja, ostanek iz hladilnika
  • 40 g ovsenih kosmičev, BIO natura
  • 1/2 žlice mletih chia semen, BIO natura
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/4 žličke vaniljevega ekstrakta
  • 1 žlička agavinega sirupa ali drugega sladila
  • 8 g kokosovega olja, BIO natura 50 g borovnic, s HOFER tržnice
  • maslo indijskih oreščkov
  • sveža meta, s HOFER tržnice

Priprava:


1. Pečico predhodno segrejemo na 180°C.

2. V skledo stresemo ovsene kosmiče, mleta chia semena, pecilni prašek, cimet in vse suhe sestavine premešamo med seboj.

3. Sladek krompir z vilico zmečkamo v pire.

4. V skledo k suhim sestavinam dodamo pire sladkega krompirja, vanilijev ekstrakt, agavin sirup in stopljeno kokosovo olje.

5. Vse sestavine še enkrat dobro premešamo.

6. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj oblikujemo velik piškot, ki ga obložimo z borovnicami in postavimo v pečico.

7. Piškot pečemo 25 minut.

8. Ko je piškot pečen, ga serviramo s poljubno količino masla indijskih oreščkov in okrasimo z listi sveže mete.

9. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem piškotu in dober tek.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFER trgovini. Z nakupom izdelkov, ki jih potrebujete za te recepte, boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.


Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Datum Objave: 2.11.2023 ob 09:11

Več iz te teme:

Hofer

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja