Bučke na pohodu: tako jih pospravite v štrudelj
Odpri galerijo
A+ A-
Sladki zavitek z bučkami in skuto. No, pravzaprav 4 zavitki – razdelimo med širše sorodstvo in zablestimo s tem nenavadnim, a odličnim receptom.
Bučke so ena redkih vrst zelenjave, ki je uporabna tudi v sladkih receptih? Neizrazitost ponavadi ni kaj prida cenjena lastnost, ampak po drugi strani pomeni univerzalnost – in to bučkam prinese veliko častilcev.
Bučkin štrudelj
- 600 g naribanih bučk (cca. 2 večji bučki)
- 400 g skute
- 6 zvrhanih žlic rjavega sladkorja
- 2 zavitka (po 10 g) vaniljevega sladkorja
- 2 žlički lupinice bio limone
- 150 g masla
- 6 žlic mleka
- 2 večji jajci (L)
- 5–6 žlic pšeničnega zdroba
- vlečeno testo (12 listov)
- sladkor v prahu
Priprava
- Pečico vključimo na 180–200 stopinj.
- Maslo in mleko damo v kozico in na manjšem do zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi.
- Naribamo bučke in dodamo skuto, sladkor, vaniljev sladkor, limonovo lupinico, pšenični zdrob in razžvrkljani jajci. Vse skupaj dobro premešamo.
- Pripravimo testo za nadev. Za 1 zavitek (štrudelj) v pekaču potrebujemo 3 liste vlečenega testa. Vzamemo prvega, ga premažemo z raztopljenim maslom z mlekom, nanj položimo drugega in ga spet narahlo premažemo. Tretji list testa premažemo samo po polovici, ga prepognemo po dolžini ter z njim podaljšamo naše testo za zavitek.
- Nadev razdelimo na 4 dele. Testo nadevamo s četrt nadeva, ob robu, in zavijemo v štrudelj.
- Zavitke polagamo v rahlo pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Tako ponovimo s preostalimi sestavinami. Dobimo 4 zavitke.
- Premažemo jih z raztopljenim maslom z mlekom, ki nam še ostane.
- Pečemo 25–30 minut.
- Vroč zavitek pokrijemo za 10 minut.
- Potresemo ga še s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Priporočamo še: Norveška: kaj piti, kaj jesti
Datum Objave: 8.8.2024 ob 06:08