Odprta Kuhinja

Bučke na pohodu: tako jih pospravite v štrudelj

Sladki zavitek z bučkami in skuto. (Foto: Tamara Ružić)
Odpri galerijo
A+   A-
Sladki zavitek z bučkami in skuto. No, pravzaprav 4 zavitki – razdelimo med širše sorodstvo in zablestimo s tem nenavadnim, a odličnim receptom.

Bučke so ena redkih vrst zelenjave, ki je uporabna tudi v sladkih receptih? Neizrazitost ponavadi ni kaj prida cenjena lastnost, ampak po drugi strani pomeni univerzalnost – in to bučkam prinese veliko častilcev. 

image_alt
Kako zamrznemo bučke

Bučkin štrudelj

  • 600 g naribanih bučk (cca. 2 večji bučki)
  • 400 g skute
  • 6 zvrhanih žlic rjavega sladkorja
  • 2 zavitka (po 10 g) vaniljevega sladkorja
  • 2 žlički lupinice bio limone
  • 150 g masla
  • 6 žlic mleka
  • 2 večji jajci (L)
  • 5–6 žlic pšeničnega zdroba
  • vlečeno testo (12 listov)
  • sladkor v prahu

Priprava

  1. Pečico vključimo na 180–200 stopinj.
  2. Maslo in mleko damo v kozico in na manjšem do zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se maslo popolnoma raztopi.
  3. Naribamo bučke in dodamo skuto, sladkor, vaniljev sladkor, limonovo lupinico, pšenični zdrob in razžvrkljani jajci. Vse skupaj dobro premešamo.
  4. Pripravimo testo za nadev. Za 1 zavitek (štrudelj) v pekaču potrebujemo 3 liste vlečenega testa. Vzamemo prvega, ga premažemo z raztopljenim maslom z mlekom, nanj položimo drugega in ga spet narahlo premažemo. Tretji list testa premažemo samo po polovici, ga prepognemo po dolžini ter z njim podaljšamo naše testo za zavitek.
  5. Nadev razdelimo na 4 dele. Testo nadevamo s četrt nadeva, ob robu, in zavijemo v štrudelj.
  6. Zavitke polagamo v rahlo pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Tako ponovimo s preostalimi sestavinami. Dobimo 4 zavitke.
  7. Premažemo jih z raztopljenim maslom z mlekom, ki nam še ostane.
  8. Pečemo 25–30 minut.
  9. Vroč zavitek pokrijemo za 10 minut.
  10. Potresemo ga še s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Priporočamo še: Norveška: kaj piti, kaj jesti

Datum Objave: 8.8.2024 ob 06:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: