Bučke z orehovim pestom
Odpri galerijo
A+ A-
Ekspresno pripravljena zelenjavna pašta.
Sestavine
- 4–5 majhnih bučk
- 150 g paradižnika češnjevca
- malo oljčnega olja
- 40 g sveže bazilike
- 2 stroka česna
- 2 žlički limonovega soka
- 70 ml oljčnega olja
- 25 g parmezana
- 60 g orehov
- sol
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnike operemo in prepolovimo ter postavimo na pekač s prerezanim delom navzgor. Pokapljamo z oljčnim oljem, posolimo in pečemo 15 minut.
2. Z lupilnikom za krompir ali pa spirilizatorjem narežemo bučke v rezance. Pustimo jih v cedilu, da spustijo vodo.
3. V sekljalniku zmeljemo baziliko, česen, orehe, limonov sok, parmezan, postopoma prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko pasto.
4. V ponvi segrejemo malo olja in prepražimo bučke, da se zmehčajo, kakih pet minut; če imamo majhno ponev, pražimo po obrokih. Pretresemo jih na krožnik, dodamo pesto po okusu in pečene paradižnike. Okrasimo z lističi sveže bazilike. Pa dober tek.
Preberite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08