Odprta Kuhinja

Bučke z orehovim pestom

Spiralled courgette spaghetti with green pesto and cherry tomatoes
Odpri galerijo
A+   A-
Ekspresno pripravljena zelenjavna pašta.


Sestavine


- 4–5 majhnih bučk 
ni podpisa
ni podpisa

- 150 g paradižnika češnjevca
- malo oljčnega olja
- 40 g sveže bazilike
- 2 stroka česna 
ni podpisa
ni podpisa

- 2 žlički limonovega soka
- 70 ml oljčnega olja
- 25 g parmezana 
ni podpisa
ni podpisa

- 60 g orehov 
ni podpisa
ni podpisa

- sol

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnike operemo in prepolovimo ter postavimo na pekač s prerezanim delom navzgor. Pokapljamo z oljčnim oljem, posolimo in pečemo 15 minut.

2. Z lupilnikom za krompir ali pa spirilizatorjem narežemo bučke v rezance. Pustimo jih v cedilu, da spustijo vodo.

3. V sekljalniku zmeljemo baziliko, česen, orehe, limonov sok, parmezan, postopoma prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko pasto.

4. V ponvi segrejemo malo olja in prepražimo bučke, da se zmehčajo, kakih pet minut; če imamo majhno ponev, pražimo po obrokih. Pretresemo jih na krožnik, dodamo pesto po okusu in pečene paradižnike. Okrasimo z lističi sveže bazilike. Pa dober tek.
Preberite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj