Bučkine rožice (VIDEO)

Še eden od tistih receptov, pri katerih z minimalno ročno spretnostjo dosežemo velik učinek: same poceni sestavine in res lahka priprava pa so pri nas tako ali tako praviloma v prvem planu in pri teh hrustljavih bučkinih rožicah ni nič drugače.

 

Sestavine

  • 4 listi kupljenega vlečenega testa
  • jajce
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 100 g rikote ali druge skute po izbiri (najbolje pasirane)
  • 100 g masla
  • 1–2 manjši temno zeleni bučki

Priprava

1. Pripravimo pekač za mafine.

2. Za nadev rikoto ali skuto zmešamo z jajcem, dodamo parmezan, solimo in popramo.

3. Bučk ne lupimo, ampak ju po dolgem narežemo na rezine, debele okrog milimeter: to lahko naredimo z mandolino, še lažje in predvsem varneje pa z nožkom za lupljenje krompirja.

4. Maslo stopimo in na tanko premažemo vse štiri liste testa. Razrežemo jih najprej na polovico po daljši strani, potem po krajši in nato po krajši še dvakrat, tako da dobimo 32 pravokot­nikov.

5. Pečico vključimo na 200 stopinj.

6. Začnemo zlagati: po 4 testene pravokotnike zložimo tako, da je vsak malo zamaknjen glede na prejšnjega, nato to z občutkom vtisnemo v vdolbino za mafin v pekaču: testo bo štrlelo čez rob, potrudimo se, da oblikujemo prostor, kamor bomo dali vsaj eno žlico sirnega nadeva. Tako razmestimo vseh osem testenih skodelic in jih napolnimo z nadevom.

7. Narezane bučke zvijemo v zvitek in v vsako skodelico potisnemo enega: če je bila bučka debela, kolobar razrežemo še na pol.

8. Rožice pečemo v pečici približno 20 minut, po potrebi pokrijemo z alufolijo – toliko, da krilca postanejo hrustljava in jajček v nadevu zakrkne.

9. Pred strežbo potresemo z aromatičnimi listki rastlin, ki jih imamo pri roki, mi smo med drugim natrgali še zadnje rdeče in vijoličaste cvetne lističe monarde, ki krasno dišijo po meti.

Poizkusite še: Izjemno preproste bučkine bombetke (VIDEO)

Video in fotografije: Sonja Ravbar

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed