Bučna zmrzlina z višnjami

Zanimiva struktura in sama po sebi lep okras na mizi.

Sestavine

– 250 g bučnega mesa (maslenka, da bo zmrzlina kremnata)
– 300 ml sladke smetane
– 2 žlici javorjevega sirupa
– bio limona (nastrgana lupinica)
– ½ žličke agar agarja
– višnje v sirupu

Priprava

1. Bučo olupimo in jo narežemo na majhne koščke. Dodamo smetano, javorjev sirup, nastrgano lupinico limone in kuhamo toliko časa, da se buča zmehča.

2. Pretlačimo, dodamo agar agar in z metlico hitro mešamo nad ognjem 2 minuti, nato nalijemo v mrzle posode in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

3. Ponudimo prelito z vročimi višnjami v sirupu.

Priporočamo: Kruh iz buče

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed