Bučni čips: najboljši jesenski prigrizek

Bučmani, pozor! Da ne bo družabno jesensko hrustljanje le v domeni kostanja, posezimo po vsestranski buči in jo nemudoma preobrazimo v hrustljav čips. Oranžni čips se super ujame z burgerji, lahko pa ga postrežemo kot samostojen prigrizek.

Sestavine

  • 300 g buče hokaido
  • olje za cvrtje
  • sol

Priprava

1. Bučo hokaido razpolovimo in iz nje z žlico postrgamo semena, narežemo na krhlje in vsakega olupimo.

2. Krhlje narežemo na nekaj milimetrov debele trakove, pri čemer moramo uporabiti mandolino – pazimo le, da si ne narežemo še prstov.

3. Trakove buče splaknemo v cedilu pod tekočo vodo, nato jih dobro osušimo s kuhinjsko krpo.

4. V posodo z debelim dnom natočimo olje za cvrtje približno 2 cm visoko.

5. Olje počasi segrejemo na srednjo do visoko temperaturo. Za cvrtje je dovolj vroče, ko se okoli ročaja kuhalnice začnejo delati mehurčki.

6. Cvremo naenkrat 2–3 pesti osušenih bučnih trakov. Cvremo jih 3–4 minute, vmes jih nekajkrat premešamo in obrnemo.

7. Bučni čips zbiramo v široki posodi, v katero prej natlačimo nekaj plasti papirnatih brisačk.

8. Pred postrežbo posolimo.

Priporočamo še: To je zelenjavna priloga, ki je celo boljša kot rdeče zelje
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana