Odprta Kuhinja

10 receptov s šparglji, ki jih obožujemo

Polnjena štruca iz vlečenega testa (Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Na trgovskih policah smo zagledali slovenske šparglje, zato se je za nas začela tista prava sezona. To so recepti, ki jih tako vi kot mi naravnost obožujemo!

Čeprav je končni rezultat odličen, se nam ne bo treba ravno pretegniti. Vse skupaj bomo pripravili v eni ponvi, uporabili krasno zelenjavo in v le nekaj minutah lupljenja ter rezanja pričarali pisano jed, ki bo postala klasika poletnih menijev.

image_alt
Čudovito špargljevo kosilo iz ene ponve, ki zahteva le nekaj minut priprave

Za vas imamo trik, da bo ta pomladna jed iz enega lonca, ki je lahko tudi samostojno kosilo, zares kremasta. Kot priloga pa se ti špageti izvrstno podajo k popečenemu lososu.

image_alt
Kremasti špageti s šparglji: naš favorit med 15-minutnimi kosili (VIDEO)

Tokrat naj bo na vrsti bolj sveža pomladna različica, ki bo čudovito dopolnila druge jedi na nedeljsko obloženi mizi, omislite pa si jo lahko tudi med tednom in si zraven privoščite le še skledo solate.

image_alt
Nedeljsko kosilo: zapečene palačinke s šparglji (VIDEO)

V hrustljavem plaščku se skrivajo zvitki iz špargljev, sira in šunke, ki tvorijo pravo presenečenje za oko.

image_alt
Zelo preprosto: polnjena štruca iz vlečenega testa (VIDEO)

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

image_alt
Popolna omleta s šparglji

Slastna rižotka iz bisernega ječmena, ki ji da več teksture in okusa kot klasični riž. V nežni pomladni kombinaciji špargljev in graha.

image_alt
Ješprenjčkova rižota s šparglji

Da bo ta najbolj priljubljena pomladna jed požela še več slave v naših kuhinjah, smo nekaj namigov poiskali pri kuharju, ki velja za enega najboljših na svetu – Massimu Botturi.

image_alt
7 nasvetov za najboljšo špargljevo rižoto (in recept)

Šparglji, ki se med peko v testu prepojijo z okusi slanine, sira in pesta. Zelo uživaško, pa hkrati zelo preprosto!

image_alt
Špargljevi žepki s sirom in slanino

Kot se spomladi prebuja narava, naj se prebudi še kupček špagetov! Vanj poleg carbonare stlačimo še grah, korenček in nepremagljive šparglje. 

image_alt
Špageti carbonara z zelenjavo

Nam se kar zasvetijo oči, ko slišimo besedo šparglji. Tudi vam? Tokrat si jih bomo privoščili tako, da jih bomo prelili s preprosto smetanovo omako.

image_alt
Zelo preprosto: šparglji s smetanovo omako

Jed, ki je preprosta za pripravo, pa vendar izredno okusna, saj se okusi sestavin med sabo čudovito prepletajo. Šparglje lahko ovijemo v puranje meso oziroma zrezke, lahko pa uporabimo piščančje zrezke ali celo ribje fileje (brancin, oslič, postrv …). 

image_alt
Nedeljsko kosilo: puranji zvitki s šparglji in panceto (VIDEO)

Datum Objave: 23.4.2024 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: