Bučni piškoti s koščki čokolade

Še en predlog za uporabo pridelka buč.

Sestavine

– 100 g ovsenih kosmičev
– po 50 g polnozrnate in grobo mlete kokosove moke
– 300 g bučnega pireja
– jajce
– 2 žlički pecilnega praška
– žlica vaniljeve arome
– naribana lupinica pol limone
– 1/3 žličke cimeta
– 100 g temne čokolade

Priprava

1. Najprej se lotimo priprave bučnega pireja: bučo hokai­do narežemo na manjše kose in odstranimo semena. Kuhamo 40 minut oziroma dokler se ne zmehča (preverimo z vilicami). Malo ohladimo in pretlačimo v mešalniku.

2. Nato se lotimo priprave piškotov: ovsene kosmiče zmeljemo v fino moko in jih v mešalniku zmešamo s preostalimi sestavinami (razen čokolado). Čokolado sesekljamo na manjše koščke in jih z žlico vmešamo v testo.

3. Velik pekač obložimo v peki papirjem. Zajamemo žlico testa (količina je odvisna od tega, kako velike piškote želimo) in prenesemo na peki papir. Kupčke z rokami oblikujemo v piškote.

4. Pečemo v pečici na 160 stopinjah približno 20 minut.

Hranilna vrednost (na 1 piškot od 10): 170 kcal, 10,6 g M, 15,5 g OH, od tega 1,5 g sladkorjev in 4,5 g prehranske vlaknine, 4 g B

 

Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Pečemo z Anito Šumer: Vodnik po različnih tipih mok

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.