Če imate na zalogi lososov file, pripravite to božansko jed v eni potezi

Kadar razmišljamo o idejah, kako čim hitreje pripraviti kosilo, redko pomislimo na ribe. Te so navadno na krožniku ob koncu tedna, ko si za pripravo jedi vzamemo več časa. A morski užitki so lahko tudi izjemno hitro na krožniku.
Današnja ideja je kot nalašč za dneve, ko se vam res ne ljubi kuhati. Kosilo z ribo v glavni vlogi bo namreč na mizi, kot bi trenil.
Za pripravo teh okusnih testenin najprej potrebujemo pekač, v katerega bi navadno zložili lazanjo. Tokrat pa ga bomo namesto z omako in bešamelom napolnili z mlado špinačo, paradižniki, kremnim sirom in filejem lososa. Vse skupaj bomo potresli s česnom v prahu, solili in poprali ter pokapljali z oljčnim oljem. Vse skupaj bomo potisnili v pečico, med peko pa na hitro skuhali še testenine.
Da je omaka za okusno pašto lahko skuhana v pečici, smo se naučili že pred časom. Hitra tehnika priprave je z receptom za feto s paradižnikom prirasla k srcu praktično celemu svetu, mi pa si od takrat naprej lahko po istem kopitu izmišljujemo nove in nove kombinacije. In tokratna je zares perfektna. Po želji lahko v pekač dodate še kakšno vejice svežih zelišč. Če jih nimate pri roki, pa lahko za aromo poskrbite s kremnim sirom, ki zelišča že vsebuje. Slednjega sicer lahko zamenja tudi sveža rikota. Brez pomisleka lahko v kosilo vključite še por ali šopek špargljev. Paradižnike pa lahko zamenjate s češnjevo ali sušeno različico. Skratka, po navdihu in brez kakršnih koli komplikacij!
Sestavine
- file lososa
- 4 pesti mlade špinače
- 3 paradižniki
- 200 g kremnega sira z zelišči
- sol
- poper
- česen v prahu
- nekaj ščepcev origana
- oljčno olje
Priprava
- Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
- V pekač za lazanjo stresemo liste mlade špinače in narezan paradižnik. Na sredino postavimo file lososa in v pekač iz embalaže prevrnemo še kremni sir. Vse skupaj začinimo s česnom v prahu in origanom. Solimo in popramo ter pokapljamo z oljčnim oljem.
- Vse skupaj potisnemo v pečico in pečemo približno 20 minut.
- Medtem na štedilniku skuhamo testenine in prihranimo nekaj žlic vode, v katerih smo jih kuhali. Ko je vsebina pekača nared, vlijemo škrobnato vodo in vse skupaj pretlačimo z vilicami. Dodamo testenine in premešamo.