Če imate v zamrzovalniku grah, lahko pripravite to hitro kosilo
Recimo, da že nekaj dni nismo obiskali trgovine, shramba in hladilnik pa sta že precej opustošena. Sestradani se lotimo priprave kosila, a se ob pomanjkanju sestavin težko domislimo jedi, ki ne bi bila čisto običajna, hkrati pa bi bila hranilna in okusna. Ugotovimo, da imamo pri roki testenine, v hladilniku pa košček pancete. Pomislimo na carbonaro, a ugotovimo, da nam je zmanjkalo jajc.
Če bi bili v takšnem trenutku razpoloženi za enega izmed najbolj kremastih receptov za testenine, ki smo ga omenili zgoraj, predvidevamo, da bo spodnja alternativa prav tako navdušila. Ravno tako je pripravljena izjemno hitro, hkrati pa z nekaj zelene barve poskrbi za nekoliko bogatejšo hranilno vrednost obroka. Smo pozabili omeniti glavno sestavino? Našli jo boste v zamrzovalniku!
Namesto jajc bomo za kremasto teksturo poskrbeli z grahom, ki ga navadno hranimo v zamrznjeni obliki. Nato pa potrebujemo le še čebulo, česen in malce rikote. Natančnejše napotke, kako v nekaj korakih pripraviti božansko kremasto zeleno kosilo, pa seveda najdete spodaj.
Sestavine
- 300 g testenin
- 1 sesekljana čebula
- 2 strta stroka česna
- 150 g narezane pancete
- 200 g zamrznjenega graha
- 150 g rikote
Priprava
- Čebulo nasekljamo in jo prepražimo na oljčnem olju.
- V ponev stresemo še panceto in pražimo, dokler ne dobi hrustljavih robov. Dodamo strta stroka česna in grah ter kuhamo, dokler grah ni pripravljen na zob.
- Medtem v loncu slanega kropa skuhamo testenine po navodilih z embalaže ter prihranimo približno za kozarec škrobnate vode.
- Približno tretjino vsebine ponve stresemo v blender, dodamo nekaj žlic rikote, vodo od testenin ter zmiksamo, da dobimo enotno zeleno omako svilnate teksture.
- V ponev dodamo kuhane testenine, jih prelijemo z omako iz blenderja ter vse skupaj dobro premešamo. Zelene testenine lično serviramo na krožnik, na vrh dodamo žlico rikote. Po želji potresemo s sesekljano meto, ki bo na krožnik prinesla prijetno svežo noto in vse skupaj pokapljamo z oljčnim oljem.