Čemaž s polento iz trdinke

Prvi letos!

Koruzo trdinko sem spoznala v Bohinju in od takrat jo vedno povežem s tistimi kraji, od koder tudi izhaja, čeprav je v zadnjih letih bohinjska trdinka kot avtohtona sorta koruze razširjena po vsej Sloveniji.

Sestavine

– 3 dl polente iz trdinke, 1 l vode
– žlička kurkume, žlička olja, zeliščna sol v zrncih
– čemaž, sončnična semena
– 2 žlički masti

Priprava

1. Trdinko kuhamo v vodi 30 minut. Na koncu dodamo žličko olja, torej le toliko, da v njej razmešamo kurkumo. Rahlo solimo.

2. Še vročo trdinko vlijemo v pekač na peki papir in jo pečemo 15 minut pri 200 stopinjah. Nato vklopimo žar, da se še po vrhu hrustljavo zapeče.

3. Medtem sončnična semena nasekljamo in rahlo popečemo na masti.

4. Pečeno trdinko posujemo z nasekljanim čemažem, sončničnimi semeni in zeliščno soljo.

5. Pustimo v ugasnjeni, a še vroči pečici 3 minute in postrežemo.

Poizkusite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili

Fotografija: Katja Rebolj

Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana