Odprta Kuhinja

Čemaž s polento iz trdinke

A+   A-
Prvi letos!



Koruzo trdinko sem spoznala v Bohinju in od takrat jo vedno povežem s tistimi kraji, od koder tudi izhaja, čeprav je v zadnjih letih bohinjska trdinka kot avtohtona sorta koruze razširjena po vsej Sloveniji.

Sestavine


- 3 dl polente iz trdinke, 1 l vode
- žlička kurkume, žlička olja, zeliščna sol v zrncih
- čemaž, sončnična semena
- 2 žlički masti

Priprava


1. Trdinko kuhamo v vodi 30 minut. Na koncu dodamo žličko olja, torej le toliko, da v njej razmešamo kurkumo. Rahlo solimo.

2. Še vročo trdinko vlijemo v pekač na peki papir in jo pečemo 15 minut pri 200 stopinjah. Nato vklopimo žar, da se še po vrhu hrustljavo zapeče.

3. Medtem sončnična semena nasekljamo in rahlo popečemo na masti.

4. Pečeno trdinko posujemo z nasekljanim čemažem, sončničnimi semeni in zeliščno soljo.

5. Pustimo v ugasnjeni, a še vroči pečici 3 minute in postrežemo.
Poizkusite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili

Fotografija: Katja Rebolj
Datum Objave: 4.3.2019 ob 08:03

Več iz te teme:

polentačemažtrdinka

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.