Odprta Kuhinja

Čemaževo maslo in mousse iz dimljene postrvi

A+   A-
Res škoda, da si ljudje pogosteje ne privoščijo doma pripravljenega masla.


Sestavine


Maslo
- šop svežega čemaža, 2 ščepca soli
- 500 ml sladke smetane
Mousse
- 5 žlic sladke smetane
- 100 g dimljene postrvi
- 100 g svežega kremnega sira
- sol, poper

Priprava


1. Maslo: sladko smetano napademo z električnim mešalnikom in jo neusmiljeno mlatimo do stepene smetane in še naprej. Ko se smetana loči v tekočino in čvrsto maslo, slednje z rokami stisnemo v kepo in ga splaknemo pod hladno tekočo vodo.

2. Tekočina, ki ostane, je pinjenec in jo lahko uporabimo v kakem drugem receptu.

3. Čemaževe liste splaknemo in natrgamo. Skupaj z maslom in dvema ščepcema soli jih vržemo v sekljalnik in vse skupaj pošteno zmešamo v zelenkasto maslo.

4. Čemaževo maslo z dresirno vrečko nabrizgamo na krožnik ali pa ga stlačimo v poljubne posodice. Pospravimo ga v hladilnik, in ko se strdi, bo obdržalo obliko posodic.

5. Mousse iz dimljene postrvi: le prešerno zmešamo vse sestavine.

6. Na popečene kruhke najprej nanesemo čemaževo maslo, to pa prekrijemo z nežnim moussom.
Današnji nauk je: preveč stepene smetane nikar zavreči!

Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?
Datum Objave: 19.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: