Odprta Kuhinja

Cheesecake tortica z bučkami

A+   A-
Znebimo se že presežnih zalog domačih bučk.


Sestavine


- 300 g zelenih bučk, 200 g skute, 150 g grškega jogurta
- jajce, 40 g ovsenih kosmičev
- pol žlice vaniljeve arome, žlička pecilnega praška
- 30 g razmaščene fino mlete kokosove moke
- približno 2 žlici sladila (oziroma po okusu)
- poljubno sadje

Priprava


1. Bučkam odstranimo semena, če je potrebno, in jih naribamo. Skozi cedilo z drobnimi luknjicami dobro odcedimo vodo.

2. Nato v mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Dodamo še preostale sestavine razen bučk in razmaščene kokosove moke ter zmešamo do gladkega, brez grudic.

3. Nato dodamo še bučke in vključimo mešalnik le za nekaj sekund, drugače bo zmes preveč tekoča.

4. Na koncu dodamo še fino mleto razmaščeno kokosovo moko, ki bo testo lepo zgostila. Dobro premešamo. (Če se vam zdi, da je zmes preveč tekoča, dodajte še malo kokosove moke.)

5. Pekač za torto (moj je bil premera približno 15 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo. Potresemo s poljubnim sadjem. V pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, pečemo približno uro in 15 minut.

6. Tortico dobro ohladimo, najbolje čez noč v hladilniku. V tem času se bo dovolj strdila, da jo bo mogoče lepo narezati.

Hranilna vrednost (na 1 kos od 8): 80 kcal, 7,8 g B, 9 g OH, od tega 3 g prehranske vlaknine in 2,8 g sladkorja, 1,7 g M.


Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Blondiji s fižolom

Datum Objave: 16.8.2017 ob 15:08

Več iz te teme:

bučkesladkozdravopreprostohujšanjedietazdravo z anjozdrava sladica

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja