Cheesecake tortica z bučkami

Znebimo se že presežnih zalog domačih bučk.

Sestavine

– 300 g zelenih bučk, 200 g skute, 150 g grškega jogurta
– jajce, 40 g ovsenih kosmičev
– pol žlice vaniljeve arome, žlička pecilnega praška
– 30 g razmaščene fino mlete kokosove moke
– približno 2 žlici sladila (oziroma po okusu)
– poljubno sadje

Priprava

1. Bučkam odstranimo semena, če je potrebno, in jih naribamo. Skozi cedilo z drobnimi luknjicami dobro odcedimo vodo.

2. Nato v mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Dodamo še preostale sestavine razen bučk in razmaščene kokosove moke ter zmešamo do gladkega, brez grudic.

3. Nato dodamo še bučke in vključimo mešalnik le za nekaj sekund, drugače bo zmes preveč tekoča.

4. Na koncu dodamo še fino mleto razmaščeno kokosovo moko, ki bo testo lepo zgostila. Dobro premešamo. (Če se vam zdi, da je zmes preveč tekoča, dodajte še malo kokosove moke.)

5. Pekač za torto (moj je bil premera približno 15 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo. Potresemo s poljubnim sadjem. V pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, pečemo približno uro in 15 minut.

6. Tortico dobro ohladimo, najbolje čez noč v hladilniku. V tem času se bo dovolj strdila, da jo bo mogoče lepo narezati.

Hranilna vrednost (na 1 kos od 8): 80 kcal, 7,8 g B, 9 g OH, od tega 3 g prehranske vlaknine in 2,8 g sladkorja, 1,7 g M.

Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Blondiji s fižolom

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana