Odprta Kuhinja

Chia puding s kakijevim pirejem

A+   A-
Zlati mehki kakiji so slastni sami po sebi, ko pa jih dodamo chia pudingu, se spremenijo v krasno in preprosto jesensko poslastico.Če kaki še ni mehek, lahko celega posušimo po japonski metodi. Trše lahko tudi narežemo na krhlje in jih posušimo za grizljanje čez zimo, tako kot jabolčne krhlje. Prav tako lahko kakije zamrznemo: v skrinjo položimo kar cele, če imamo prostor, sicer lahko pripravimo pire, ki ga zamrznemo v modelu za ledene kocke. Tako lahko kaki čez zimo dodajamo napitkom, smutijem, kašam in sladicam. Pa ne pozabimo na druge oblike hrambe – lahko naredimo tudi marmelado ali sladoled. Najhujše, kar lahko naredimo, je, da pustimo, da zgnijejo, saj so kakiji prava vitaminska bomba, ki nas napolni s hranili za zimo.

Sestavine


- 3 žlice semen chia
- lonček rastlinskega mleka
- žlička vaniljevega ekstrakta
- 2 zrela mehka kakija
Dekoracija: granola, popraženi kokosovi ostružki, semena granatnega jabolka
Morda še: piškotek oreo

Priprava


1. V kozarčku dobro zmešamo semena chia, rastlinsko mleko in vaniljev ekstrakt. Zapremo s pokrovčkom ali folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.

2. Sestavimo puding: na dno kozarčka damo žlico granole, dodamo 2 žlici chia pudinga in žlico kakijevega pireja. Čez damo spet 2 žlici chia pudinga in še 2 žlici kakijevega pireja.

3. Okrasimo z granolo, popraženimi kokosovimi ostružki in semeni granatnega jabolka.

4. Po želji za okras dodamo še piškotek oreo.
Priporočamo: To so največji kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali leto 2019

Recept in fotografija: Vibrant plate
Datum Objave: 30.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

kakichiachia puding

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja