Cimetove zvezdice, ki ne smejo manjkati med božičnimi piškoti

Kakšnega okusa so božični prazniki? Kot bi ugriznili v cimetove zvezdice!

Sestavine

– 3 beljaki
– 25 dag sladkorja v prahu
– 30 dag mletih mandljev
– 2 žlički cimeta

Limonov led
– sok limone
– sladkor v prahu

Priprava

1. Iz beljakov stepemo trd sneg, dodamo sladkor v prahu in nato dolgo mešamo, da nastane gosta krema. Dodamo cimet in mlete mandlje. Dobro premešamo. Masa naj počiva pol ure.

2. Nato jo razdelimo na štiri dele, vsakega dobro pregnetemo. Posamezne dele razvaljamo med dvema listoma papirja za peko in oblikujemo zvezdice.

3. Zvezdice pečemo na papirju za peko pri 150 stopinjah 20 minut.

4. Za limonov led soku pol limone dodamo toliko sladkorja v prahu, da dobimo gosto maso.

5. Na vsako pečeno zvezdico v sredino kanemo kapljico limonovega ledu.

Priporočamo še: Penine – katera je prava zame?

Recept: Klemen Košir
Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed