Čokoladna torta z arašidi

Za dni, ko potrebujemo močan odmerek sladkega.

Sestavine

Testo
– 120 g bele moke
– 120 g polnozrnate moke
– 50 g temnega kakava v prahu
– 2 žlički pecilnega
– pol žličke sode bikarbone
– ščep soli
– 200 g sladkorja v prahu
– 60 g temne čokolade
– 360 ml ovsenega mleka
– 50 g kokosove maščobe
– ščep vanilje v prahu
– 3 žlice javorjevega sirupa

Krema
– 120 ml ovsenega mleka
– 100 g čokolade
– 50 g sladkorja
– 50 ml arašidovega masla
– manjši lonček slivove marmelade
– grobo mleti arašidi

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V večji skledi zmešamo obe vrsti moke, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in sladkor. Skozi cedilo presejemo kakav, da nima grudic, nato ga primešamo k moki.

2. Posebej pripravimo mokre sestavine. V kozici segrejemo polovico mleka, dodamo na koščke nalomljeno čokolado in kokosovo maščobo. Z metlico mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi, vendar mleko ne zavre. Dodamo preostalo mleko, vaniljo in javorjev sirup.

3. Počasi prilivamo v posodo z moko in z metlico mešamo, da nastane gladko testo. Vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 minut.

4. Za nadev segrejemo mleko, dodamo nalomljeno čokolado in sladkor ter mešamo, da nastane gladka krema. Nato dodamo arašidovo maslo in kremo ohladimo.

5. Ohlajeno torto preložimo na servirni krožnik. Prerežemo jo in zgornji del previdno odmaknemo. Spodnjega premažemo z marmelado in pokrijemo z zgornjo polovico torte.

6. Po vrhu premažemo z arašidovo kremo in zagladimo. Postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema popolnoma strdi.

7. Iz navadnega lista papirja izrežemo srček. Šablono postavimo na torto in potresemo z grobo mletimi arašidi. Da se bolje primejo, jih narahlo pritisnemo. Previdno odstranimo šablono.

Priporočamo še: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed