Čokoladne kroglice (brigadeiros)

Božanski brazilski posladek iz kondenziranega mleka.

Sestavine

– 2 žlici masla
– 400 g kondenziranega mleka
– 3 žlice kakava v prahu
– razni posipi

Priprava

1. Lonec postavimo na ogenj in vanj dodamo maslo, nato še kondenzirano mleko. Pomešamo in dodamo še kakav, ki smo ga pred tem gladko zmešali z žlico ali dvema vode.

2. Vse skupaj mešamo 10 do 15 minut, dokler se zmes ne prijema več na dno.

3. Maso prelijemo na krožnik in za vsaj eno uro postavimo v hladilnik. Nato si roke namažemo z maslom in iz ohlajene mase oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v različne posipe, nato pa si le še obliznemo prste.

Priporočamo še: Mehiška vroča čokolada

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed