Odprta Kuhinja

Čokoladni biscotti

Odpri galerijo
A+   A-
Odličen recept Jennifer Segal za sladkanje ob kavi in kozarčku grappe (vinjaka) ali sladkega vina.



Za 30–40 piškotov; priprava 20 minut; brez počitka; čas peke skupaj: 50 minut.

Sestavine


- 225 g moke
- 50 g kakava v prahu
- žlička pecilnega praška
- krepak ščep soli
- 115 g masla
- 175 g sladkorja
- 2 jajci
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 120 g jedilne čokolade
- po želji sladkor v prahu za okras

Priprava


1. Pečico vklopimo na 180 stopinj. En pekač obložimo s papirjem za peko.

2. V posodi pomešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol.

3. Čokolado narežemo na koščke in prihranimo.

4. V drugi posodi penasto zmešamo maslo, sladkor, vaniljev sladkor in malce pozneje vtepemo jajci.

5. V zmes vmešamo še moko in nazadnje čokolado.

6. Delovno površino rahlo pomokamo, zvrnemo lepljivo testo na površino, razdelimo na pol in oblikujemo 2 štruci, široki največ 6 cm.

7. Prenesemo ju na pekač vsaj za 2 prsta narazen in pekač takoj porinemo v segreto pečico za 35 minut.

8. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, pustimo, da se na pekaču hladi minuto ali dve, ravno toliko, da nas ne peče več v prste, nato z nožem narežemo na rezine.

9. Rezine položimo na pekač in vrnemo pekač v pečico za 10 minut, nato jih obrnemo in sušimo še 5 minut, da postanejo hrustljavi.

10. Preložimo na mrežico, da se ohladijo.

11. Lahko jih potresemo s sladkorjem v prahu, v tem primeru jih sestavimo skupaj v štruco, da ne potresemo preveč sladkorja po rezni ploskvi.
Koristen nasvet: Z rezanjem pečenega kolača ne čakajte predolgo, sicer ga ni več mogoče narezati na rezine, ne da bi vse polomili.

Različica: Bi želeli malo bolj posebne piškote? Jedilno čokolado nadomestite z mentolovo ali dodajte nekaj kapljic mentolove arome ali vmešajte koščke praženih lešnikov.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 30.11.2018 ob 20:11

Več iz te teme:

čokoladapiškotibiscotti

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.