Odprta Kuhinja

Čokoladni mousse z malinovo kremo

Odpri galerijo
A+   A-
Kako pripravimo veganskega? S tofujem, seveda!


Sestavine


- 400 g svilnatega tofuja
- 100 g temne čokolade
- 75 ml javorjevega sirupa
- pol žličke vanilje v prahu
- košarica malin (250 g)
- sveži lističi mete

Priprava


1. Čokolado nalomimo na koščke in jo v majhni kozici nad soparo raztopimo. Odstavimo in počakamo, da se malo ohladi. Večkrat premešamo, da se na površini ne strdi.

2. V blenderju zmešamo tofu, stopljeno čokolado, javorjev sirup in vaniljo. Na največji hitrosti mešamo približno minuto, da nastane gladka, mehurčkasta krema. Vlijemo jo v pripravljene kozarčke.

3. Speremo blender in v njem zmešamo maline. Če želimo res gladko kremo, maline prepasiramo skozi fino cedilo.

4. Malinovo kremo prelijemo prek čokoladnega moussa in kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure. Okrasimo z metinimi lističi in ponudimo hladno. Sladica je najboljša, ko se čisto strdi, zaradi tofuja pa ni obstojna več kot en dan.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preverite še: Avokadov čokoladni mousse

Datum Objave: 1.8.2017 ob 08:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj