Čokoladni razpokančki, ki pokajo po šivih od dobrega okusa
Odpri galerijo
A+ A-
S pomarančo in solnim cvetom za dodatno presenečenje v ustih.
Razpokančki so najina najljubša pasma piškotov, saj so preprosti in hitro pripravljeni, odličnega okusa in popolne teksture, pa tudi res atraktivnega videza. Z malce igranja z brbončicami lahko te preproste kekse prelevimo v imenitne piškote, ki svoje mesto najdejo tudi na najbolj fini praznični mizi. Potrebujemo le žlahtno čokolado s pomarančo in ščepec solnega cveta.
Čokoladni razpokančki
- 200 g temne čokolade s pomarančo
- 60 g masla
- 2 jajci
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g rjavega sladkorja (demerara)
- 120 g pšenične bele moke
- 25 g grenkega kakava v prahu
- žlička pecilnega praška
- solni cvet
Priprava
1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
2. V kozico vržemo maslo in nalomimo temno čokolado s pomarančo. Kozico pristavimo nad nizek ogenj in mešamo, da se čokolada povsem raztopi. Odstavimo in počakamo, da se ohladi do mlačnega.
3. V skledo ubijemo jajci in nanju stresemo tako rjavi sladkor kot tistega v prahu. Z mešalnikom mešamo, da nastane svetla zmes, sladkor pa se povsem raztopi – približno 6 minut.
4. Mlačno čokolado primešamo k stepenima jajcema.
5. V drugi posodi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek, nato vse primešamo k čokoladni zmesi.
6. Pekač prekrijemo s papirjem za peko.
7. Rezultat našega pacanja bo lepljiva masa, od katere odtrgamo košček, z dlanmi oblikujemo kroglico in jo postavimo na pekač. Če je masa preveč lepljiva, pa je malo pograbimo kar z žlico in postavimo na pekač.
8. Ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase, pazimo le, da si kroglice na pekaču niso preblizu, saj se bodo razlezle v lične piškote.
9. Na vsako kroglico frcnemo mini ščepec solnega cveta.
10. Pekač postavimo v pečico za 9–11 minut.
Priporočamo še: Šest odličnih receptov za medenjake
Datum Objave: 2.12.2020 ob 07:12