Odprta Kuhinja

Čokoladni storži z rumom: preprosti, a tako impresivni (VIDEO)

Čokoladni storži z rumom (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Če obožujete rumove kroglice, vam bo všeč tudi ta zamisel, ki priljubljeni posladek spremeni v nekaj novega. Čeprav storži delujejo mojstrsko, je priprava smešno preprosta.

Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.

Sestavine

  • 200 g mletih piškotov (plazma)
  • 100 g mletih piškotov speculaas
  • 30 g pravega kakava v prahu
  • 80 g lešnikovega namaza
  • 50 g masla sobne temperature
  • 100 ml čokoladnega mleka
  • 50 ml ruma
  • čokoladni koruzni kosmiči oz. hrustljavčki

Priprava

  1. Piškote in kakav premešamo.
  2. Dodamo vse druge sestavine razen hrustljavčkov in pregnetemo, da dobimo kompaktno maso.
  3. Oblikujemo jo v svaljek in razdelimo na 6 delov. Vsak del nato oblikujemo v stožec, ki ga od spodaj navzgor v krogu okrasimo s hrustljavčki, da nastane storž.
  4. Po želji storže potresemo s sladkorjem v prahu, mletim kokosom ali pustimo takšne, kot so.

Namig: Če rum zaradi otrok izpustimo, ga nadomestimo z mlekom. Sestavin v tem receptu je za 6 storžev.

Naj se veseli december začne! (Foto Sonja Ravbar)
Naj se veseli december začne! (Foto Sonja Ravbar)

Datum Objave: 30.11.2024 ob 08:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: