Čokoladno-bananov nicecream sladoled s chia pudingom

Osvežilen zajtrk ali zdrava sladica za prihajajoče tople dni!

Nice cream (ali prijazen sladoled) je prisrčno ime za nekakšen sladoled na rastlinski osnovi, narejen iz bolj zdravih sestavin, zaradi katerih se lahko posladkamo brez slabe vesti! Za osnovo uporabimo zrele banane, ki jih zamrz­nemo, nato pa v mešalniku zmešamo z drugimi sestavinami, dokler ne postanejo gladke in kremaste, kot pravi sladoled! Nama je najboljši borovničev nice cream, za kar potrebujemo samo zamrznjene banane in borovnice in po potrebi malo rastlinskega mleka ali jogurta. Naravnost božansko! Odličen je tudi v drugih kombinacijah, npr. današnji čokoladni z arašidovim maslom!

Sestavine

– 3 žlice chia semen
– skodelica (240 ml) mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
– žlička ekstrakta vanilje
– 2 zreli banani, narezani na kolobarje
– žlica arašidovega masla
– žlica kakava v prahu
– pol skodelice mandljevega mleka
– 2 žlički indijskega trpotca (psilium) – po želji
– dekoracija
– pest granole, nekaj malin, čokoladni sirup (npr. nesquick)

Priprava

1. Dan prej zamrznemo na kolobarje narezani banani in pripravimo chia puding. V kozarček damo chia semena, lonček rastlinskega mleka in žličko vanilje. Vse skupaj temeljito premešamo, kozarček dobro zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, še bolje čez noč.

2. Naslednji dan chia puding razdelimo v 2 kozarčka, čez dodamo tanko plast granole in pripravimo sladoledno plast.

3. V multipraktik stresemo zamrznjeni banani, dodamo še arašidovo maslo, kakav v prahu in mandljevo mleko. Po želji dodamo še 2 žlički indijskega trpotca. Vse skupaj temeljito zmešamo v gladko in kremasto zmes. Verjet­no bomo morali občasno ustaviti multipraktik in z žlico postrgati zmes s posode in jo premešati. Ko je sladoled kremast in v njem ni več posameznih koščkov banane, ga dodamo na chia puding.

4. Okrasimo še z malo granole, nekaj malinami in povrhu pokapamo čokoladni sirup ter takoj postrežemo.

Poizkusite še: Hitri avokadov toast

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed