Odprta Kuhinja

Čudovito špargljevo kosilo iz ene ponve, ki zahteva le nekaj minut priprave

Fotografija: Panagiotis Kyriakos/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ne veste več, kako bi pripravili šparglje? Ta recept enostavno morate okusiti.


Šparglje v teh dneh srečamo na vsakem koraku. In če ste jih že naredili v rižoti, jih spremenili v slastno juho, ali preizkusiti katerega od naših predlogov, ki jih najdete tukaj, se verjetno sprašujete, ali sploh obstaja še kakšen način, kako iz njih pripraviti domiselno kosilo. Brez skrbi, ni nam še zmanjkalo idej. Tokrat smo pokukali v čudovito kuhinjo Eye Swoon, ki kreira recepte prav tako lično, kot dekorira svoje stanovanje.

Čeprav je končni rezultat odličen, se nam ne bo treba ravno pretegniti. Vse skupaj bomo pripravili v eni ponvi, uporabili krasno zelenjavo in v le nekaj minutah lupljenja ter rezanja pričarali pisano jed, ki bo postala klasika poletnih menijev.

Sestavine



  • 3 žlice oljčnega olja

  • 2 do 3 tanko narezani krompirji

  • 2 tanko narezani šalotki (lahko uporabite tudi mlado čebulo ali česen)

  • 10 velikih jajc

  • sol in sveže mlet poper

  • 1 šopek špargljev (8 do 9 stebel), narezanih poševno na koščke

  • 1 šopek rukole

  • manjši narezan brokoli

  • 170 g kozjega sira (lahko uporabite tudi rikoto ali feto)

  • pest svežih zelišč (koper, drobnjak, peteršilj, bazilika, koriander)


Priprava


1. Predgrejte pečico s funkcijo žar.

2. V ponvi, primerni za v pečico in z neoprijemljivim dnom, segrejte oljčno olje. Dodajte sloj tanko narezanega krompirja in pražite na srednji temperaturi, dokler ni opečen z obeh strani, približno 5 minut. Dodajte šalotko in pražite, dokler se ne zmehča, približno 3 do 4 minute. Dodajte šparglje in brokoli ter kuhljajte, dokler niso mehki, še nekaj minut. Začinite s soljo in poprom.

3. V skledi razžvrkljajte jajca s soljo in poprom. Zmanjšajte plin na srednje nizko stopnjo in vlijte jajčno mešanico. Kuhajte nekaj minut, medtem pa s spatulo potiskate jajca proti sredini ponve, da zakrknejo.

4. Ko se jajca na dnu strdijo, po vrhu fritate položite koščke kozjega sira. Ponvico postavite v pečico in pecite, dokler se jed popolnoma ne strdi, približno 5 do 7 minut.

5. Vzemite ponev iz pečice in počakajte nekaj minut. Vse skupaj okrasite s svežimi zelišči, začinite z drobno mleto morsko soljo in sveže mletim poprom.
Preberite še: Šparglji s holandsko omako in krompirjem v oblicah

Fotografija: Panagiotis Kyriakos/Getty Images
Datum Objave: 6.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

krompiršpargljijajca

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.