Čufti s krompirjevim pirejem
Odpri galerijo
A+ A-
Otroška klasika, ki jo obožujemo tudi odrasli.
Priprava: 20 minut,
čas kuhanja: 20 minut.
Sestavine
- 750 g mletega mesa
- 2 rezini starega kruha (ali 4 žlice krušnih drobtin)
- jajce
- sol, poper
- ščep muškatnega oreščka
- majhna čebula
- pločevinka vloženega paradižnika ali 4 veliki mesnati paradižniki
- olje za peko, malo moke
Priprava
1. Kruhu odstranimo skorjo, ga nadrobimo v skledo in poškropimo z vodo, da se povsem namoči.
2. Medtem drobno narežemo čebulo, jo stresemo v globoko ponev in na malo olja svetlo popražimo. Stresemo na kruh, dodamo še meso, solimo, začinimo, ubijemo jajce in zmes kar z rokami krepko premešamo.
3. Iz zmesi oblikujemo za slivo velike mesne kroglice. Vsako povaljamo v moki in v ponvi na malo olja postopoma opečemo. Preložimo na krožnik.
4. V ponev damo paradižnik, previdno vložimo še opečene mesne kroglice in pristavimo. Počasi pokrito kuhamo 20 minut, da se povsem skuhajo. Po potrebi prilijemo še malo vode. Omako začinimo po okusu.
Namig: Ponudimo – otrokom v veselje – s krompirjevim pirejem in veliko skledo zelene solate s koruzo.
Opomba: Za malo bolj hranljivo različico kruh namočimo z mlekom.
Fotografija: Getty Images (slika je simbolična)
Preverite še: Tedenski jedilnik: Hitre in preproste jedi za vsak dan
Datum Objave: 10.7.2020 ob 12:07