Čufti s krompirjevim pirejem

Otroška klasika.

Priprava: 20 minut,
čas kuhanja: 20 minut.

Sestavine

– 750 g mletega mesa
– 2 rezini starega kruha (ali 4 žlice krušnih drobtin)
– jajce
– sol, poper
– ščep muškatnega oreščka
– majhna čebula
– pločevinka vloženega paradižnika ali 4 veliki mesnati paradižniki
– olje za peko, malo moke

Priprava

1. Kruhu odstranimo skorjo, ga nadrobimo v skledo in poškropimo z vodo, da se povsem namoči.

2. Medtem drobno narežemo čebulo, jo stresemo v globoko ponev in na malo olja svetlo popražimo. Stresemo na kruh, dodamo še meso, solimo, začinimo, ubijemo jajce in zmes kar z rokami krepko premešamo.

3. Iz zmesi oblikujemo za slivo velike mesne kroglice. Vsako povaljamo v moki in v ponvi na malo olja postopoma opečemo. Preložimo na krožnik.

4. V ponev damo paradižnik, previd­no vložimo še opečene mesne kroglice in pristavimo. Počasi pokrito kuhamo 20 minut, da se povsem skuhajo. Po potrebi prilijemo še malo vode. Omako začinimo po okusu.

Namig: Ponudimo – otrokom v veselje – s krompirjevim pirejem in veliko skledo zelene solate s koruzo.
Opomba: Za malo bolj hranljivo različico kruh namočimo z mlekom.

Fotografija: Getty Images (slika je simbolična)

Preverite še: Tedenski jedilnik: Hitre in preproste jedi za vsak dan
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed